Digitality X

Til sommeren skal denne salen i Stavanger fylles med e-sport

Ny spillfestival med LAN, utstilling, cosplay og e-sport.

E-sportdelen av Digitality X foregår i denne salen, hvor det er plass til 1500 publikummere.
Stavanger Forum

Nøyaktig én uke etter at skolenes sommerferie starter i 2016, åpner dørene til en helt ny spillfestival i Stavanger. Digitality X skal arrangeres over fire haller i Stavanger Forum, og vil romme både et tradisjonelt LAN, e-sportturneringer, spillmesse og cosplay.

Mye innhold

Konseptet er et samarbeid mellom og Stavanger Forum og den veldedige organisasjonen GeekCrew, som blant annet har stått bak RogaHack. I tillegg er nøkkelpersoner fra både The Gathering, HordaLAN og ByLAN kommet med i prosjektet.

Expo-hallen vil ha en utstilling knyttet til digitalkultur, spill og teknologi, samt matutsalg.
Stavanger Forum

– Felles for alle er et ønske om å skape noe nytt og et brennende engasjement for LAN-, cosplay og e-sportmiljøet i Norge. Vi så at det finnes få tilbud for disse om sommeren – og vi ønsker å tilby en unik opplevelse som kan fylle dette tomrommet, forteller prosjektleder Benedichte Breistøl til Gamer.no.

Selve LAN-biten vil ha plass til 1800 deltakere, og en av hallene blir dedikert til sovesal.

LES OGSÅ: The Convention satser tungt på Counter-Strike neste år

Tre hovedturneringer

E-sportdelen vil på sin side fokusere på tre hovedturneringer i League of Legends, Counter-Strike og Hearthstone. Counter-Strike-turneringen vil rette seg mot nordiske lag. Den totale premiepotten for disse spillene skal være minimum 150 000 kroner.

Bilde fra scenen i lokalet der e-sportturneringene skal holdes.
Stavanger Forum

– Samtlige av hovedturneringer vil ha mulighet for nettkvalifisering og en lokalkvalifisering på selve LAN-et. Nettkvalifiseringene fordeles utover våren slik at vi sikrer at lagene som kvalifiseres faktisk holder sammen og har samme standard når Digitality X avholdes, sier Breistøl.

De som kvalifiserer seg på nett slipper den lokale kvalifiseringen på LAN-et, og får tilgang på et eget lounge-område og overnatting dekket av arrangøren.

LES OGSÅ: Selskapet bak Gigacon gikk konkurs etter milliongjeld

Økonomisk støtte fra flere partnere

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Det virker ganske massivt med omfattende opplegg i fire haller for et helt nytt konsept. Hvordan blir det hele finansiert?

– Stavanger Forum har i dag flere store satsinger i Stavanger, men har lenge ønsket å finne alternative arrangement å satse på. Spill- og teknologibransjen er i enorm fremmarsj og det er både inspirerende og spennende å få muligheten til å være med å forme utviklingen. Derfor tar Stavanger Forum, hvor Stavanger kommune er deleier av området, det økonomiske ansvaret for Digitality X. Samtidig kommer det flere samarbeidspartnere inn i prosjektet som vil være med på å støtte opp under det hele både økonomisk og med innhold til arrangementet, forteller Breistøl.

Stavanger Forum ligger rett vest for sentrum av oljebyen.
Stavanger Forum

At spillfestivalen arrangeres på sommeren gir arrangøren større frihet til å finne på ting både inne og ute.

– Vi ønsker også utnytte det faktum at dette er et sommer-LAN og vil derfor benytte uteområdet mellom hallene til diverse utendørsaktiviteter. På toppen av alt dette vil vi ha et cosplay-arrangement hvor vi legger opp til både læringsmuligheter i workshops og en cosplay-konkurranse. Med billett til arrangementet har du tilgang til alt dette.

Digitality X finner sted fra torsdag 30. juni til søndag 3. juli.

Siste fra forsiden