Tilbake til vakre Kyrandia

Den klassiske eventyrspilltrilogien har nå blitt relansert.

The Legend of Kyrandia
Westwood/EA

Westwood Studios er mest kjent for å ha oppfunnet den moderne sanntidsstrategisjangeren med Dune II og Command & Conquer, men den amerikanske utvikleren sto også for en rekke klassikere i andre sjangere før de ble kjøpt opp og lagt ned av Electronic Arts.

The Hand of Fate.

En av de mest populære seriene deres var Legend of Kyrandia, som besto av tre pek-og-klikk-eventyr satt til et sjarmerende fantasiunivers fullstappet av humor og merkverdige situasjoner, men samtidig ikke helt uten litt mørkere undertoner.

Klassisk trilogi

Det første av disse spillene gir deg rollen som Brandon, som opplever at bestefaren hans blir forvandlet til stein. Det viser seg at den onde narren Malcolm står bak udåden, og hvis ikke Brandon klarer å stoppe ham vil hele Kyrandia lide.

I spill nummer to følger vi Zanthia, som legger ut på eventyr for å redde Kyrandia fra en av tidenes rareste spillskurker. Det tredje spillet snur opp-ned på alt, for her er det hovedfienden fra originalspillet som har hovedrollen. Dermed får han muligheten til å fortelle sin historie, og den er ikke nødvendigvis slik man hadde forventet.

Nå er hele serien tilgjengelig for salg igjen, takket være nettbutikken GOG. For noen uker siden kom det første spillet, og i går lanserte de begge oppfølgerne. Som vanlig med GOGs lanseringer er spillene DRM-frie, og satt opp til å fungere på moderne utgaver av Windows.

Les også: Da Westwood lagde eventyrspill
Les også: Tilbakeblikk på Westwood-rollespillet Lands of Lore

Siste fra forsiden