Telia Masters Tournament

Tirsdag kveld skal Nordavind og Viking ut i viktig nordisk turnering

Slåss om to plasser inn i Northern League of Legends Championship neste sesong.

Omid «Touch» Rosander og Nordavind Academy satser mot førsteplassen i Telia Masters.
Sindre Stien/Good Game

Tirsdag ettermiddag ruller Telia Masters i gang, den nordiske turneringen hvor de beste lagene fra Telia Esports Series i Norge, Sverige, Finland, Island, Storbritannia og Danmark braker sammen og kjemper om to plasser in i Northern League of Legends Championship neste sesong.

LES OGSÅ: Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

I den norske utgaven av Telia Esports Series var det Viking og Nordavind Academy som stakk av med de to beste plassene. De møter nå ti andre lag denne uken i turneringen som konkluderes førstkommende søndag.

Viking er plassert i gruppe A, mens Nordavind Academy er plassert i gruppe B. Det er de to beste lagene i hver gruppe som går videre til semifinalene som spilles lørdag, mens finalen spilles søndag. Finalelagene møter de to dårligste lagene i Northern League of Legends Championship for å kjempe om de to siste plassene der.

Kampene starter tirsdag kveld klokken 18:00 og sendes på Telia League of Legends Norge sin Twitch-kanal »

Resten av kampoppsettet ser du på Telia Esport Series sine hjemmesider »

– Turneringen har kanskje stjålet noen feriedager fra gutta

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Dennis «Denden» Bui (reserve)

Vikings mediekonge og top-laner Håkon «Koolberg» Solberg mener at inngangen til Telia Masters, altså Telia Esports Series har vært en stor suksess, både som turnering og for laget.

– Telia Esport Series var i all hovedsak en suksess. Turneringen gikk relativt glatt til å være en førstegangs-turnering, og resultatene vi leverte var i henhold til forventninger. Vi hadde som øverste mål å stikke av med førsteplassen, men Nordavind ble for sterke til slutt. Vi er ekstra fornøyde med å ha opprettholdt et såpass godt sportslig nivå at vi kun tapte poeng mot Nordavind, og slo samtlige andre lag 2-0.

Solberg og Viking er klare for å kjempe om NLC-plasser.
Sindre Stien/Good Game

Solberg er optimistisk inn mot Telia Masters, og mener laget hans skal ha mulighet til å nå langt.

– På tampen av sesongen fikk vi tilgang til en mye bedre treningsgruppe som har gjort at vi nå møter bedre, og mer konsistent motstand i treningskampene våre. Det har gjort at vi har vokst bra som et lag de siste ukene, og vi føler oss igjen selvsikre før Telia Masters. Nordavind på sin side har kanskje fått hakket lettere motstand i sin gruppe. Kombinert med at de er det beste norske laget gjør nok dette at de er i førersetet mot å skape norsk suksess denne uken, mener Solberg.

LES OGSÅ: Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

Les også
Telialigaen har Norges største bedriftsliga

Videre forteller Solberg litt om formatet i turneringen som har vært, og at det har vært veldig fint å holde formen oppe i sommermånedene.

– Turneringsformaten som ble brukt er en replika av formatet som blir brukt i det største turneringene i verden. Det var fint, og jeg følte vi fikk vist frem vår beste side i dette formatet. Det har også vært fint å ha en god grunn til å holde nivået oppe i sommer, selv om det kanskje har stjålet noen feriedager for gutta, forteller Solberg før han legger til litt om ulempene.

– Jeg tror dog det er to sider av denne mynten, på én side kommer vi til å stille veldig sterkt inn i de første rundene av Telialigaen, men samtidig har vi nå vært i sesong siden januar, og Telialigaen er ikke ferdig før i november som kan bli utmattende for gutta, forklarer Solberg.

LES OGSÅ: Riddle signerer dansk topplag til NLC

Når Masters endelig braker i gang, står det om en plass i Northern League of Legends Championship (NLC). Det mener Solberg er et av hovedmålene til Viking.

– Om vi kvalifiserer oss til NLC så oppnår vi et av de øverste målene til Viking i sin første sesong som klubb. Da håper jeg klubben tar oss til Stavangers fineste restaurant for å feire. Dersom vi når NLC kan det bety det første store steget mot en semiproff-, eller helproff-karriere for spillerne i klubben, avslutter Solberg.

– Vi er definitivt et par hakk over Viking

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND ACADEMY

Vis mer

Omid «Touch» Rosander (Support)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ram Andre «Flufo» Fylkesnes (Mid)
Daniel «D4nKa» Golzmann (Jungle)

Omid «Touch» Rosander i Nordavind Academy sier at Telia Esports Series-sesongen gikk som forventet for deres del, med ett unntak.

– Sesongen gikk som forventet til tross for at vi hadde noen nye kjente fjes og en debutant, men vi former aldri et lag som ikke er i stand til å vinne. Eneste kjipe er at vi gikk på et tap mot Trikken som aldri i verden skulle skjedd, men sånn er det noen ganger. Bortsett fra det har vi nådd målet vårt med å vinne, og kvalifisere oss til Telia Masters.

LES OGSÅ: – Å være den eneste spilleren igjen fra det originale Nordavind-laget føles merkelig

Rosander forteller at laget har trent spesifikt inn mot Telia Masters, og at laget skal være klare for de motstanderne de møter.

Rosander og resten av Nordavind Academy håper på en plass i NLC.
Sindre Stien/Good Game

– Etter finalen har vi øvd spesifikt på det vi er gode på for å gjøre det enda bedre. Det er for liten tid til å begynne å prøve masse nytt så vi holder oss til det vi er gode på. Vi tror vi har god sjanser til å slå alle lag, det er ingen lag som skiller seg spesielt ut. De fleste vil vel si det er oss eller Uniq som er favorittene, og kanskje finske Kova. Det blir spennende og se når alt braker løs.

«Touch» håper å møte Viking i finalen på søndag, for å få en helnorsk finale, men mener at hans eget lag er bedre.

– Vi er definitivt et par hakk over Viking, og jeg er selvsikker og tror vi har bedre sjanse. Når det er sagt så spilles kampene som best av én, og alt kan skje. Ingen lag er dårlige, så det er viktig at fokuset er til stede i alle kamper og at man går inn godt forberedt. Vi håper selvfølgelig på en norsk finale.

LES OGSÅ: Stian Blipp trår inn i Nordavind

Rosander sier at han er veldig fornøyd med å ha noe annet å gjøre enn bare Telialigaen, og at dette gir større muligheter internasjonalt.

– Jeg elsker å konkurrere. Det gjør ikke meg noe å ikke ha en pause, selv om det går mye i trening og øving. Det pleier å være lange mellomrom mellom Telialigaen-sesongene så det å ha noe mellom har bare vært gøy, og vi trengte en liga som gjorde at man kan kvalifsere seg til noe større enn bare det å vinne Telialigaen og bli kronet Norgesmestere, for det er vi for vant med. Nå får vi endelig ta steget inn på en større scene.

LES OGSÅ: Nordavind er seriemester i League of Legends

Om Nordavind skal gå hele veien til NLC, skal det i følge Rosander feires da ett av klubbens hovedmål er nådd. Likevel råder det noe usikkerhet rundt hva som skjer siden Nordavind allerede har hovedlaget sitt i NLC, men dette tenker ikke Rosander nevneverdig på.

– Om vi går hele veien så har vi virkelig oppnådd noe, dette var det langsiktige målet og kommer vi dit så har vi jobbet hardt for det. Da blir det sikkert feiring i «custom game» med litt «ARAM» (All random, all mid red. anm.) med de som vil være med haha. Siden Nordavind allerede har et lag i NLC så vet jeg ikke hva som skjer, har ikke sittet meg skikkelig inn om den situasjonen skulle oppstå. Fokuset er å vinne først og fremst, avslutter Rosander.

Siste fra forsiden