Titus Interactive har blitt oppløst

Den franske utgiveren Titus, som blant annet eier Interplay og Avalon Interactive, har nå blitt oppløst av franske myndigheter.

De første rapportene om at den konkursrammede utgiveren Titus hadde blitt likvidert av de franske myndighetene, hevdet også at selskapets utenlandske eiendeler (blant annet spillutgiveren Interplay, distribusjonsselskapet Avalon Interactive og utviklerstudioet Digital Integration) hadde blitt oppløst, noe som hadde betydd at Interplay sine dager ville vært talte.

Nettstedet ZDNet France forteller imidlertid at de i og med at konkursen var under behandling i en fransk distriktsrett, vil for øyeblikket ingen av datterselskapene bli oppløst. Fremtiden deres er imidlertid usikker, og akkurat nå er det ingen som vet hva som vil skje med de 67 prosentene av Interplay sine aksjer som ble kontrollert av Titus.

Grunnen til at Titus ble oppløst var at de, i følge den franske domstolen, ikke hadde penger eller ressurser til å komme seg ut av gjelden sin (på 33 millioner euro). Dermed vil alle verdiene i selskapet selges ut, og pengene vil gå til å dekke så mye som mulig av gjelden.

Når det gjelder Interplay, ser det ut til at deres økonomiske situasjon er noe bedre. For en tid tilbake solgte de rettighetene til Fallout 3 og 4 til Bethesda Softworks, og for kort tid siden kunngjorde de at de hadde sikret seg utgivelsesrettighetene til det lovende israelsk-utviklet onlinespillet Ballerium.

Siste fra forsiden