Feature

Telialigaen - Rocket League

Alt klart for nok en jevn Rocket League-sesong i Telialigaen

Vi har sett på lagene som jakter på trofeet denne høsten.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Etter det som virker som en liten evighet er det endelig tid for en ny sesong med Rocket League i Telialigaen. Torsdag kveld er det klart for første runde, og ti lag begynner jakten på sluttspill.

Som vanlig skilter 1. divisjon med både faste travere og ferske nykomlinger. Regjerende mester AW3 er blant de som allerede har bygget opp mye erfaring fra toppen av norsk Rocket League, mens for eksempel Bitfix-gutta stiller med blanke ark.

Før seriestarten har vi tatt en prat med hvert av lagene, for å høre hva de forventer fra høsten 2021. Vi har også fått med oss kommentator Dag Hallvard «Bidniss» Hustad og Andreas «Andii» Sørlie, som blir med undertegnede i å spå utfallet av tabellen.

Du kan følge Rocket League i Telialigaen hver torsdag fremover, på Twitch-kanalen til RLNorway.

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Bitfix

Brage «bruhkay» Austmo
John Nikolai «Neko» Johansen-Knapstad
Timmy «Qtipz» Utland-Thomassen

Bitfix er som nevnt et av lagene som kan få det tøft i 1. divisjon. Det skal sies at klubben har vært med i toppsjiktet før, men samtlige medlemmer av den nye lagoppstillingen gjør sin 1. divisjonsdebut denne sesongen.

Brage «bruhkay» Austmo er derfor svært realistisk i sine forventninger, når Gamer.no tar kontakt. Han peker riktignok på at gutta har spilt sammen en stund, men går ikke så langt som å drømme om sluttspillplass på første forsøk.

– Vi har spilt sammen noen måneder – kanskje rundt tre. Våre forventninger er å ikke rykke ned, melder Austmo.

Bitfix' første møte med Norgestoppen i Rocket League kan bli tøff, med åpningskamp mot Major. Lite tyder på at gutta skal stikke av med seieren, men om ikke annet får de i hvert fall begynt å samle opp litt erfaring.

– Bitfix er det tradisjonelle innkjøpslaget i 1. divisjon. Virker dog som et mer sammensatt og planlagt lag enn Maskineriet forrige sesong, så utover sesongen kan vi få se et sterkere og bedre Bitfix-lag, konstaterer «Bidniss».

Domino

Elias André «EyaM» Mikkelsen
Hidde «Swampy» de Graaf
Sindre «Wavyy» Nystuen Monsen

Les også
Anmeldelse: Rocket League
«EyaM».
Privat

Domino har vært gjennom flere lagoppstillinger enn Rocket League-klubber flest de siste sesongene. Troppen som stilte i vår har forlatt skuta, og i stedet er det Academy-laget som har fått opprykk.

I likhet med Bitfix har Domino et mål om å holde på plassen i 1. divisjon. Elias André «EyaM» Mikkelsen strekker imidlertid ambisjonene litt lenger, og håper å overraske noen av lagene de møter.

– Forventningene er at vi skal få et par sjokkresultater. Vi er vel det mest undervurderte laget i Telialigaen. Og så skal vi selvfølgelig holde oss oppe i 1. divisjon, forteller Mikkelsen.

Ironisk nok er Dominos første kamp mot trioen som forlot klubben etter vårsesongen og gikk til Rotaryon. Der får vi se hva som bor i «EyaM» og kompani.

– Etter at den forrige lagoppstillingen ble med Roaryon, så får akademilaget en sjanse under Domino-banneret. «EyaM» og «Swampy» henter inn «Wavyy», som fikk tre kamper i første divisjon forrige sesong. Det er alt de har av erfaring fra 1. divisjon, men de har spilt bra i treningskamper, påpeker «Bidniss».

Razzle Dazzlers

Tormod «Reganam» Lien
Andreas «Andey» Groven
Aleksander «Phocas» Jensen

«Reganam».
Sindre Stien/Good Game

Razzle Dazzlers er et av navnene som har holdt seg lengst i norsk Rocket League, og gutta som stiller til start er blant de mest rutinerte spillerne vi har her i landet. De siste sesongene har det imidlertid blitt mer og mer tydelig at rutine ikke er nok lenger, og selv om det svir litt i hjertet å si det kan det hende 2021 blir året Razzle mister plassen i toppen.

For Tormod «Reganam» Lien – den mest meritterte spilleren i Telialigaen – har lite endret seg siden i vår. Han og lagkameratene får stadig mindre tid til spilling, men håpet om å beholde plassen lever videre.

– Forventningen er vel at vi skal unngå nedrykk, for det har bare blitt mindre og mindre spilling de siste sesongene. Det går ikke å ha Razzle i 2. divisjon. Ville vært veldig synd å miste et av lagene som har vært lengst i toppen, sier Lien.

Åpningskampen mot Nordavind er omtrent så tøff som den kan bli, men Razzle har en tendens til å reise seg i møte med tøff motstand. Så får vi se hva det rekker til denne gangen.

– Razzle er nok det laget som til sammen har lengst fartstid i ligaen. De spiller bra når de har fått spilt en del og motstanderlaget viser dem respekt. Jeg er bare ikke sikker på om erfaring holder lenger, men jeg tror dette laget skal karre seg til en kvalikplass, mener «Bidniss».

Midt på treet (6. - 7. plass)

Playwell

Ottar «Choke» Halvorsen
Sander «Sqyric» Krakhella Hekland
Patrick «Internett» Svartvadet Alfarrustad

«Sqyric».
Privat

Playwell har også lenge vært blant de fremste klubbene i norsk Rocket League. Som med Domino har laget imidlertid endret seg voldsomt siden i vår, og eneste spilleren som henger igjen er Ottar «Choke» Halvorsen.

Han har fått med seg debutantene Patrick «Internett» Svartvadet Alfarrustad og Sander «Sqyric» Krakhella Hekland, og sistnevnte forteller til Gamer.no at målet er å holde seg i 1. divisjon.

– Vi forventer å holde plassen i 1. divisjon. Men det hadde vært ekstra moro å komme med i sluttspillet, konstaterer Krakhella Hekland.

Uheldigvis for Playwell kunne sesongen knapt ha fått en vanskeligere start. AW3, Nordavind, Fact og Rotaryon venter alle før høstferien, og det skal godt gjøres for laget å ikke sitte på nedrykksplass når sesongen begynner igjen etter pausen.

– «Internett» og «Sqyric» debuterer i 1. divisjon, sammen med «Choke» som går inn i rollen som spillende trener. Tross mye talent og lyst er det nok et stykke å gå laget kan utfordre til en sluttspillplass, lyder dommen fra «Bidniss».

Mustu Fluck

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Joakim «Creamyy» Scheelhardt
Adrian «Forze» Gårud

«Painyyy».
Playwell

Mustu Fluck er kanskje et nytt navn, men spillerne har vi da sett før. Anker Alexander «Painyyy» Bugge og Joakim «Creamyy» Scheelhardt fra vårsesongens Playwell har hentet inn Adrian «Forze» Gårud, og sammen er de klare for å gå løs på en ny sesong.

Som «Painyyy» forteller har trioen tilbragt mye tid på treningsmatta siden de kom sammen. Mustu Fluck skal greit klare å holde plassen i 1. divisjon, men laget sikter gjerne enda litt høyere.

– Vi har lagt inn mange timer på å bli den beste versjonen av oss som vi kan bli. Så vi forventer å komme til sluttspill, konstaterer Bugge overfor Gamer.no.

I motsetning til flere av de tidligere nevnte lagene kan kampoppsettet være med å hjelpe Mustu Fluck. Laget har helt klart en utfordrende åpning på sesongen, men om gutta klarer å levere varene mot Fact og Rotaryon kan de sikre et tidlig grep om en sluttspillplass.

– Gode individuelle ferdigheter i «Forze» og «Creammy», kombinert med «Painyyy» som har en utfyllende spillestil. Sånn som ligaen er nå, holder dette imidlertid ikke til sluttspillplass. Det krever lagkjemi og det ror jeg ikke Mustu Fluck har nok av, til tross for «Creamyy» og «Painyyy» sin erfaring sammen fra Telialigaen, mener «Bidniss».

Kampen om fjerdeplassen (4. - 5. plass)

Fact Revolution

Terje «BanjoCarry» Bekkvang
Mikael «Supr» Vanvik Aunet
Casper «Sacred» Sperrevik

«Banjocarry».
Jørgen Moe/Fact Revolution

Fact Revolution må nok regnes som et av de mest uheldige lagene i norsk Rocket League. Klubben har flere 5. plasser enn noen andre, og selv om hvert år lover godt ender det alltid med sorg for Terje «BanjoCarry» Bekkvang og kompani.

Denne gangen håper gutta å snu trenden, og med samme lagoppstilling fra i vår er ambisjonsnivået klart – denne gangen skal det blir sluttspill.

– Vi forventer at det blir et kappløp om de fire sluttspillplassene. Vi har virkelig trua på at vi kan nå topp fire i år, og har lagt ned mange timer i treningskamper og fått ekstern hjelp fra trener, forklarer en spent Bekkvang.

Heller ikke Fact har noen enkel vei frem mot høstferien, med kamper mot både Major og AW3. Det er imidlertid poeng å hente, og Fact er absolutt med i jakten på en sluttspillplass.

– Etter det jeg har sett siden sist sesong, så kan de fort klare sluttspillplassen de også Med «Sacred», «Supr» og «BanjoCarry» er nok dette den mest stødige versjonen av Fact vi har sett, skriver «Bidniss».

Rotaryon

Mads «Major» Berg
Sander «Sberg» Stoltenberg
Malthe «Saphiix» Have

«Major».
Domino e-sport

Rotaryon er nok et nytt navn denne sesongen, men akkurat som med Mustu Fluck er spillerne velkjente. Mads «Major» Berg har tatt med seg lagkameratene fra Domino, som tok seg til sluttspill forrige sesong.

Den gang endte det med semifinaletap for AW3, laget som til slutt stakk av med hele greia. Nå håper «Major» å ta steget enda lenger, og det begynner med en plass blant de fire beste i seriespillet.

– Målet er jo bare å forbedre fjorårssesongen. Så i seriespillet skal vi komme oss til topp fire igjen, og så når det kommer til et sluttspill så vil vi jo gjerne komme enda lenger, forteller Berg.

Hvorvidt Rotaryon klarer å gjenta bedriften fra i vår, og attpåtil ta enda et steg, beror trolig på første halvdel av sesongen. På papiret har laget en lettere vei inn mot høstferien, der «Major» og gjengen allerede kan feste grepet om en sluttspillplass.

– Fikk en knepen sluttspillplass forrige sesong etter å ha byttet spiller midtveis i sesongen. «Saphiix» har nå fått fast plass, og sammen har laget gått over til Rotaryon, en ny og spennende oppstartsklubb. Mye på grunn av samarbeid og seriøsitet vil jeg gjerne gi dette laget en ny sluttspillplass, spesielt om de beholder mange av de taktene de hadde, varsler «Bidniss».

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

Major

Thomas «Lucky» Eknes
Mads «Maadzz» Gjelsten
Axel «Magma» Soulard

«Lucky».
Major

Major er å regne som et av sesongens mest spennende lag. Klubben har beholdt Thomas «Lucky» Eknes fra i vår, og bygger et lag rundt ham som blant annet består av tidligere Nordavind-spiller Mads «Maadzz» Gjelsten.

Trekløveret har alt som skal til for å være med å kjempe i toppen, og som «Lucky» forteller til Gamer.no er det nettopp det som er målet for sesongen.

– Vi går for å komme på 1. plass. 2. plass er ikke bra nok. Vi går fullt inn for at det skal skje denne sesongen, og jeg har tro på at vi skal greie det, forteller Eknes.

Den første store prøven for Major kommer i uke nummer to, mot selveste Nordavind. «Maadzz» vil uten tvil stå på for å beseire sitt forrige lag, men det må en skikkelig fellesprestasjon til dersom gutta skal bevise at de hører hjemme helt i toppen.

– Major bygger et lag rundt «Lucky», og henter inn «Maadzz» og franske «Magma». «Maadzz» har flere sølvmedaljer og én gullmedalje fra Telialigaen, og vil være den mest erfaringsrike på norsk grunn. Jeg har ikke sett laget spille sammen før, og det er alltid spennende med et nytt lag i teten, erkjenner «Bidniss»,

Nordavind

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
William «ejby» Ejby Lorentzen

«Trex».
TV 2

Selveste bautaen i norsk Rocket League, Nordavind, er tilbake for nok en sesong. Det endte med et surt finaletap i vår, men etter en liten omrokkering av starttreeren er Theo «Trex» Gagnat og kompani klare for å ta opp jakten på nok et Telialiga-trofé.

Hva spillerbyttet angår forteller «Trex» at det var på tide med en endring. Nå som laget har fått inn en ny «Superdanske» i «ejby», er ambisjonene helt klare.

– Det var på tide med en endring i lagoppstillingen, da vi ikke følte ting funket helt. Nordavind skal tilbake på topp. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å bli norgesmestere igjen, smeller det kontant fra Gangat.

Mens Nordavind kan få en tidlig test mot Razzle allerede i første runde, er det runde fire alle øynene kommer til å vende seg mot. Møtet med AW3 kommer utvilsomt til å sette tonen for denne sesongen, og «Bidniss» tror det går mot en kjent sluttspillvariant.

– Nordavind hadde både mitt og de fleste sitt favorittstempel forrige sesong, men måtte se seg slått av et AW3-lag som tok sats helt opp til toppen. «Maadzz» ut mot danske «ejby» skal være en oppgradering. De er nok revansjelystne etter forrige sesong, og jeg tror AW3 mot Nordavind blir finalen denne gangen også, sier «Bidniss».

AW3

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

«Seeb».
AW3

Så er det bare AW3 igjen på toppen. Laget som vant Telialigaen i vår har kun gjort det bedre og bedre, med en 4. plass i Rocket Leagues svar på de olympiske leker er det trolig ingen mangel på selvtillit.

Sebastian «Seeb» Falch har klart å holde på samtlige medlemmer fra laget som fikk løfte trofeet sist sesong. Det gir laget motivasjon, idet de tar fatt på jobben om å forsvare sluttspillserien fra i april.

– Jeg tror vi alle er glade for at vi for første gang har klart å holde samme trio to sesongenr, så det blir gøy å se hvor lenge vi holder rekken med ubeseirede kamper, Og så får vi endelig vise frem hvor mye bedre vi har blitt siden forrige sesong, forteller Falch med en klar advarsel til spillerne.

Ingen vei mot seier er enkel, og sånn er det også for AW3. Fjorårets mester må fortsatt levere varene når det trengs gjennom seriespillet, men gitt hvor bra de tre spillerne har levert siden sist skal det godt gjøres å vedde mot AW3.

– Første sesong med favorittstempel. Sterke prestasjoner siden forrige sesong, blant annet i Intel World Open der de viste seg frem og hentet inn en pen pengesum. Det blir spennende å se hvordan de klarer seg uten noen å jage, men de kan ikke hvile likevel, avslutter «Bidniss».

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Så nå vet du litt om lagene som skal spille denne sesongen. Vi kjenner dem alle godt, men det betyr ikke at vi vet hvem som stikker av med seieren til slutt. Likevel har vi forsøkt å spå hvor lagene havner på tabellen når sesongen er over.

Spådom av:«Bidniss»«Andii»Andreas
1.AW3AW3AW3
2.NordavindNordavindNordavind
3.MajorMajorMajor
4.RotaryonRotaryonFact Revolution
5.Fact RevolutionFact RevolutionRotaryon
6.Mustu FluckMustu FluckRazzle Dazzlers
7.PlaywellRazzle DazzlersMustu Fluck
8.Razzle DazzlersPlaywellPlaywell
9.Domino Domino Domino
10.BitfixBitfixBitfix

Rocket League-sesongen begynner torsdag 2. september, og avspark for første kamp er avspark klokken 19:00. Du kan se et utvalg av kampene via Twitch-kanalen til RLNorway.

Siste fra forsiden