Nordmenn i PUBG PGI 2018

To norske lag er klare for stor PUBG-turnering

Singularity og Back From Zharki er blant 20 lag som skal kjempe om Europa-herredømme.

«Phon» til venstre og «ToWzErA» til høyre spiller for hvert sitt PUBG-lag.
Gamer.no/PUBG Corp./Privat

I helgen var det duket for den tredje og avgjørende kvalifiseringsrunden i en av Europas største Playerunknown's Battlegrounds-turneringer. Etter å ha gått fra 640 til 80 lag i de foregående rundene, skulle antallet kuttes helt ned til 20. Da det hele var over sto to norske klubber igjen med finalebilletter.

Med henholdsvis tredje- og femteplass i sine respektive grupper tar Team Singularity og Back From Zharki turen til Leicester den 29. juni. Der skal de kjempe om over 800.000 kroner i premiepenger, samt retten til å representere Europa i den prestisjetunge PUBG Global Invitational-turneringen.

– Vanskelig å lese motstanden

«ToWzErA» og Team Singularity tar turen til Leicester i slutten av juni.
Privat

Mens begge lag hadde troen på avansement fra gruppespillet, er de enige om at det slettes ikke ble noen enkel oppgave. Spesielt mener Singularity-kaptein Kjetil «ToWzErA» Hytten det vanskelig å forutse oppførselen til kvalifiseringens ukjente lag.

– I begynnelsen av kvalifiseringen hadde vi noen problemer. Vi hadde ikke helt funnet oss selv, og hvordan vi skulle angripe det faktum at det var mange lag vi aldri hadde spilt mot. Det var vanskelig å gjøre research på dem, og det er som oftest slik at de dårligere lagene er vanskelige å lese, forteller «ToWzErA» til Gamer.no.

Også Back From Zharki støtte på problemer i det gutta selv oppfattet som den letteste kvalifiseringsgruppen. Turneringens format med 20 lag i hver gruppe – fremfor 16, som har vært vanlig i lang tid – utgjorde ifølge lagleder Sondre «Phon» Pettersen en stor forskjell, da det var mye trangere om plassen i begynnelsen av hver kamp.

– Det ble vanskelig tidlig i kampene med 20 lag, med mye kniving om populære steder. Vi ble dyttet lenger og lenger vekk fra vår faste landingsplass, og etter hvert som lagene i nærheten av oss hadde mindre å tape ble de mer aggressive. Det er alltid vanskelig å spå hva som skjer i en åpen kvalifisering, konstaterer «Phon».

Måtte gjøre endringer

Tross noen startvansker var de norske lagene i stand til å gjøre nødvendige justeringer. For Back From Zharki ble nøkkelen å være mer tilpasningsdyktige, spesielt i møte med utfordringer tidlig i kampene. Gutta foretrekker å lande mot midten av Erangel-brettet, ved den beryktede skolen, noe som skapte problemer i kvalikken.

«Phon» er klar for Europa-finale med Back From Zharki.
Privat

– Vår strategi er å dra til skolen og de nærliggende leilighetene. Der finner vi ofte fire biler og nok utstyr på et par minutter, slik at vi raskt kan komme oss inn i sirkelen. Med flere lag ble det imidlertid vanskeligere å finne tilstrekkelig med utstyr, og flere ganger måtte vi klare oss uten kjøretøy. Men vi rettet oss etter situasjonene og dro det i land, forteller «Phon».

Singularity måtte ta turen tilbake til tegnebrettet, som resulterte i en lang samtale om hva som måtte til for å gjøre det bedre. Til gjengjeld mener «ToWzErA» at laget har utviklet en veldig god strategi for å takle alle tilfeldighetene PUBG disker opp med.

– Det er en strategi som gjør at vi nok er ett av de fremste lagene i Europa når det kommer til rotasjoner (å bevege seg fra sted til sted etter hvert som sirkelen flytter seg, journ.anm). Vi tar lange rotasjoner og bruker våre ferdigheter til å utnytte sirkelen til vår fordel. Når vi kommer inn i sirkelen er vi som oftest på den siden der det er færrest lag, slik at vi kan velge oss en god plass. Vi visste dette i kvalifiseringen, og vi skal gjøre det enda bedre under turneringen i England, sier kapteinen selvsikkert.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Laget fikk tøff motstand i samme gruppe som storlagene Team Vitality, Penta Sports og Pittsburgh Knights. Nordmennenes nye strategi holdt imidlertid hele veien inn, noe laget er svært stolte over.

– Har håndplukket det beste Norge har å tilby

For det er ikke til å legge skjul på at «ToWzErA» sitter med mye selvtillit etter å ha kvalifisert seg for Leicester. Han forteller at laget nylig gikk på en smell da de ikke greide å kapre en plass i Global Loot League, og dermed smaker det ekstra godt med litt suksess.

DISSE SPILLER FOR SINGULARITY

Vis mer

Endre “PHRZER” Solhaug
Jonas “C4LVINKL3IN” Sørvik
Kjetil “ToWzErA” Hytten
Marius “TDove” Gjerd

Kapteinen påpeker at han ikke forventer å være blant de tre europeiske lagene som tar seg videre til Global Invitatational-finalen i Berlin. Han tviler imidlertid ikke et sekund på at Singularity skal levere en sterk prestasjon i Europa-finalen.

– Grunnen til at jeg som lagkaptein og leder er så selvsikker på laget mitt er at jeg har håndplukket det beste Norge har å tilby av PUBG-spillere. Det høres litt arrogant ut, men det er jo sant, mener «ToWzErA».

De neste ukene skal Singularity trene hver eneste dag, og studere motstanden som venter i slutten av juni. Laget planlegger også en treningsleir i København i uken før finalen. Det blir første gang gutta samles på ett sted, og en ypperlig mulighet til å øve på å spille sammen i en LAN-setting.

– På LAN bør det bli mye lettere

Med 20 av Europas beste lag vil turneringen i Leicester naturligvis by på en større utfordring enn lagene har møtt så langt i kvalifiseringen. På ett vis tror Back From Zharki-gjengen riktignok at det blir enklere mot de vanskeligere lagene, fordi opplevelsen er litt mer forutsigbar.

– På LAN bør det bli mye lettere. Vi har hatt prøvekamper mot sterke lag som FaZe Clan og Liquid, og synes det er greiere når vi vet hva de andre lagene gjør. Vi kan analysere deres spillestiler i forkant, og legge vår egen strategi deretter, forteller «Phon».

Som Singularity planlegger Back From Zharki å spille mye frem mot Leicester-turen. Det blir blant annet flere treningskamper mot andre lag i Europa-toppen, og gutta utelukker ikke å samles på leir en tid før det hele braker løs.

DISSE SPILLER FOR BACK FROM ZHARKI

Vis mer

Sondre "Phon" Pettersen
Heine "Daix" Pettersen
Olav "DaveTheCrazy2005" Kristiansen
Robbin "RobbinAK" A. Kvammen
Eirik "Zentaaa" Hansen Aas (Innbytter)

Nettopp der har kanskje laget en fordel, i at fire av lagets fem medlemmer bor rett ved hverandre i Lakselv. Sistemann, Robbin «RobbinAK» A. Kvammen, bor imidlertid for langt unna til å bare dumpe innom på en dagstur. Det er kun fire som kan delta per lag i England, men alle fem tar uansett turen bortover for å støtte opp om hverandre.

Hvordan det går kan du se når det hele går av stabelen mellom 29. juni og 1. juli. 15 kamper skal spilles over de tre dagene, og som nevnt får de tre beste lagene gå videre til PGI-turneringens storfinale i Berlin i slutten av juli. «ToWzErA» håper på stor støtte her hjemmefra.

– Vi håper at Norge følger med den 29. juni og heier oss frem til seier, avslutter Singularity-kapteinen.

Ved siden av de to norske lagene vil også Ludvik «Aitzy» Jahnsen konkurrere for Method. Du kan se hvilke lag som kvalifiserte seg på bildet nedenfor.

Oppdatering 6. juni: Som følge av diskvalifiseringer i gruppe 1 har Team Liquid rykket opp, og er klare for Europa-finalen. Der spiller norske Jim «jeemzz» Eliassen, så da blir det enda en nordmann å følge med på i Leicester.

Disse lagene skal kjempe om seieren i Leicester.
ESL

Siste fra forsiden