To nye Sonic-spill skal lanseres neste år

Sega byr på både nye og klassiske eventyr med det blå pinnsvinet.

Montasje: Gamer.no, Sega

Sonic the Hedgehog feiret 25-årsjubileum i helgen, og Sega markerte anledningen med et stort bursdagsselskap for den velkjente spillhelten. På den direktesendte festen serverte utvikleren nostalgi og pinlige øyeblikk om hverandre, og avsluttet kvelden med å kunngjøre to nye Sonic-spill.

Sonic Mania

Se traileren for Sonic Mania. (Video: Sega)

Først ut var Sonic Mania, som kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One til våren 2017. Spillet tar oss med til der det hele begynte, og gir oss gjensyn med flere av seriens beste øyeblikk opp gjennom årene.

Sonic Mania er et todimensjonalt plattformspill, som bruker samme grafiske stil som de klassiske Sonic-eventyrene. Spillet inkluderer flere kjente brett fra seriens tidligere innslag, i tillegg til å introdusere en rekke nye utfordringer.

I et forsøk på å skape den perfekte retroopplevelsen blir Sonic Mania utviklet i et samarbeid mellom Sega og ivrige fans av spillene – deriblant Christian Whitehead og studioet Headcannon Games. En trailer for spillet kan du se til ovenfor.

Project Sonic

Sonic Mania ser tilbake på seriens storhetstid, men Sega har også planer for fremtiden. Utvikleren trakk derfor litt senere sløret av Project Sonic, som kommer til PC, PlayStation 4, Xbox One og Nintendo NX ved juletider neste år.

Se traileren for Project Sonic. (Video: Sega)

Foruten kodenavnet og lanseringsplanene vet vi foreløpig svært lite om dette spillet, men teaser-videoen – som du kan se til høyre – gir oss en liten smakebit på hva vi har i vente.

I videoen løper Sonic i kjent stil gjennom en verden under angrep av gigantiske roboter. Det tar imidlertid ikke lang tid før han tilsynelatende blir overrumplet av fiendene, men plutselig dukker enda en Sonic opp og redder dagen.

Hvorvidt dette hinter til at Project Sonic vil by på samarbeidsspilling, eller om man får styre flere pinnsvin av gangen er ikke godt å si.

Hva er ditt beste Sonic-minne fra de siste 25 årene?
Svar gjerne i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden