Blogg

To søte små

Det har blitt mye fotball på Gamer.no i det siste. Enkelte vil hevde at nok får være nok. Vel, det kommer nok litt mer.

Nå har Electronic Arts (EA) og Konami født hver sin velskapte spillbaby. De er nok i slekt, men slettes ikke noe tvillingpar. EA fikk en jente, FIFA 06: Vakker, medgjørlig men til tider litt vanskelig å forstå seg på. Konami kan skryte av nok en gutt i familien, Pro Evolution Soccer 5 (PES 5): En hardhaus som er trassig i begynnelsen, men det blir raskt tilfredsstillende å følge hans utvikling. Hvem er best? Hm, et vanskelig spørsmål. Jeg må si at det i stor grad bunner ut i dine preferanser og ikke minst hvordan du skal bruke spillet. Her følger en liten beskrivelse av de to opp mot hverandre.

Begge egner seg glimrende som flerspillerunderholdning. Her kan dere samles i stua over en bayer og litt usunn mat, mens skryt og mishagsytringer flyr veggimellom. Det å spille fotballspill er en unik opplevelse, spesielt hvis du har konkurranseinstinktet på plass. Her stiller begge relativt likt, så vi sier uavgjort.

Banespillet er fortsatt ulikt. Selv om mye av skriptingen er fjernet fra FIFA 06, henger litt igjen. Spillerbevegelsene er ikke så frie som mange ønsker, og frustrasjonen kan bli påfallende når spillerne ikke gjør det du ber dem om. PES 5 stiller her i en egen klasse. Friheten er nesten grenseløs, godt hjulpet av en ball med A i fysikk. I den spede begynnelse kan denne friheten skape problemer, men etter litt trening er det svært tilfredsstillende når flyten kommer. Gutten vinner.

Lagmangfoldet er forskjellig i de to spillene. Her er det vel ingen overraskelse at FIFA 06 presenterer et bunnsolid, om ikke helt feilfritt, materiale. Heier du på Reading, ja så kan du spille med nettopp dem. For mange er dette et viktig, og avgjørende, punkt. PES 5 har blitt bedre, men har fortsatt en lang vei å gå for å kunne tilby den totale spillopplevelse som tittelen har potensialet til å gjøre. Jenta vant denne gangen.

Begge barna er velskapte og pene, ingen tvil om det. PES 5 har som nevnt en glimrende fysikk og enkelte spillerlikheter som nesten er skremmende. FIFA 06 presenterer en audiovisuell ramme som nærmest er uslåelig. Her vil øye som ser bedømme forskjellig, og det er ikke naturlig for en far å si at et barn ser bedre ut enn det andre. Likevel går jeg for vesle FIFA 06, hun er rett og slett nydelig.

Hvis du skulle velge ett av barna til en alenedag, får du et problem. FIFA 06 har bredden mens PES 5 har utfordringene. PES 5 er nok likevel det alternativet som passer en erfaren fotballfar best. Han er full av overraskelser og kan lire av seg de merkeligste detaljer. Gutten i huset er rett og slett mer spennende når du spiller alene, han gir deg mer valuta for tiden du investerer.

Jeg elsker begge barna mine, men jeg vet at alle der ute har én favoritt. Derfor vil jeg ikke velge den ene eller den andre, begge får hjerterom hos meg. Den lille gutten har mest potensial, mens jenta er humørfylt og veloppdragen. To barn er dyrt og tidkrevende, det er jeg inneforstått med. Så det er opp til deg hvordan du løser tidsklemma og økonomien. Skal du bare ha ett må du velge med omhu, det er tross alt den viktigste begivenheten i ditt liv.

Siste fra forsiden