To spilltyper i Gran Turismo HD

IGN har litt informasjon om det kommende Gran Turismo-spillet til PS3, som får to vidt forskjellige hovedmoduser.

I følge en artikkel på nettstedet IGN er Gran Turismo HD delt i to hovedmoduser; Premium og Classic. Premium fungerer som en slags prolog til Gran Turismo 5, som ikke kommer før i 2008. Her får spillerne to baner og 30 biler (samt tilgang på 30 nedlastbare biler over PS3 Network), og alt dette er bygd opp fra grunnen av for PS3.

Premium vil ikke komme med det klassiske Gran Turismo-gameplayet hvor du må kjøpe nye biler etter hvert som du blir bedre og rikere, men vil i stedet gi deg alt innholdet fra starten av. Det klassiske Gran Turismo-gameplayet får vi imidlertid mer av i Classic-modus.

Gran Turismo HD Classic er basert på Gran Turismo 4 for PS2, men spillet har fått en visuell overhaling, med en høyere oppløsning og massevis av fancy effekter. Det interessante med Classic-modusen er imidlertid at selv om vi får tilgang til over 750 biler og 50 baner, har vi ikke mulighet til å bruke noe av dette fra starten av.

I stedet må vi de bilene og banene vi ønsker å bruke fra PS3 Network, og prisene varierer fra 50 til 100 yen (altså fra ca. 2,80 kroner til ca. 5,50 kroner) for biler og 200 til 500 yen (fra ca 11,1 kroner til 28,9 kroner) for baner. IGN forteller at kostnadene skal være basert på hvor mye arbeid hver av bilene og banene krever av utviklerne. Polyphony planlegger å legge ut nye biler og baner hver måned.

Det vurderes også om spillerne skal få mulighet til å bytte biler seg i mellom, men dette er ikke avklart enda. Polyphony vurderer også å legge ut nye moduser for nedlastning, og nevner blant annet et fotomodus.

Siste fra forsiden