Telialigaen - Counter-Strike

Toppkampen endte uavgjort

– Det er absolutt ingen krise, forteller Apeks-spiller Sander «Grus» Nordeide Iversen.

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks er fortsatt sikre på sluttspillplass.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

SLIK ENDTE FEMTE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Apeks 1 - 1 777
Fact 1 - 1 Stabæk Momentum
Domino 0 - 2 Oilers
Bifrost 2 - 0 Foxed Gaming
Nordavind 2 - 0 Celestial

Se resten av kampene i terminlisten »

Apeks og 777 skulle gjøre opp om hvem som er det beste laget i ligaen mandag kveld, og det hele kulminerte i et uavgjortresultat. Første kart ble veldig jevnt og etter at 777 tok kommandoen tidlig, snek Apeks seg tilbake og tapte knepent 14-16. På Nuke som var det andre kartet, var det egentlig aldri noen spenning. Apeks tok fullstendig overtak og vant 16-8. Dermed delte lagene poengene, og toppen av tabellen i 1. divisjon forblir vid åpen.

LES OGSÅ: – «Nasty» passer veldig godt inn i laget

Sander «Grus» Nordeide Iversen i Apeks mener det var et dårlig resultat for deres del, men understreker at de ikke får panikk.

– Dette er ikke et optimalt resultat fra vår side, men det er absolutt ingen krise. Vi må bare holde fokuset oppe i seriespillet også legges det mere energi og fokus mot sluttspillet. Da burde det være enveiskjøring.

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo »

Slik ser tabellen ut etter fem runder.
Telialigaen.no

– Vi må ikke overtenke situasjoner

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Martin «Nasty» Garvik

Pål «Polly» Kammen (trener)

Apeks kom dårlig i gang på første kart, og tapte det til slutt. Iversen sier at de egentlig ikke gjorde noe spesielt mellom kartene.

– Vi gjorde ingenting imellom kartene, bortsett fra å si at vi er mye bedre enn dette og det skulle vi vise, noe vi gjorde. Vi rotet endel på antiterrorist-siden på Dust 2 som kastet oss alt for mange runder. Vi var på vei tilbake mot slutten, men vi hadde for lite å gå på.

«Grus» er ikke bekymret for sluttspillplassen.
Sindre Stien/Good Game

Neste runde møter Apeks serieleder Oilers. Laget har en klar plan om hva de skal gjøre inn mot det oppgjøret.

– Planen inn mot neste runde er å fikse vårt eget spill, de gangene vi har tapt kamper eller runder er det mest vår feil, ikke motstanderene. Vi må ikke overtenke situasjoner og bare spille smart. Om vi klarer det burde det være plankekjøring resten av kampene, avslutter Iversen.

Les også
– «jkaem» go kill tenker jeg er en god plan

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

Tøff motstand de siste rundene

DISSE SPILTE FOR 777

Vis mer

Snorre «fletch» Granerud
Bjørnar «bfr» Fauske Røn
Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen

Tommy «TommyM» Monsen (trener)

Snorre «fletch» Granerud i 777 sier at laget spilte sitt eget spill på Dust 2, og at det var nok.

– På første kart spilte vi bare vårt spill egentlig, vi gjorde det som fungerer for oss. Jeg vet ikke om Apeks undervurderte oss, men det kan jo hende de gjorde det.

Granerud er ikke bekymret for sluttspillplassen, tross den jevne tabelltoppen.

Snorre «fletch» Granerud og 777 mener de har tøff motstand de siste rundene.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

– Uavgjort er helt greit, men det hadde jo vært digg med en seier. Vi er ikke spesielt redd for at vi ikke skal komme til sluttspill, men det kan jo fort skje, vi har ganske tøff motstand de siste rundene, sier Granerud.

På Nuke var Apeks overlegne, og Granerud mener at de rett og slett hadde mer kontroll på kartet enn de selv hadde.

– De spilte bare mye bedre enn oss på Nuke. Mye bedre flyt og gode rotasjoner, i motsetning til hva vi hadde. Vi mangler en god del ting som et lag som vi skal jobbe videre med, men vi så på Dust 2 at vi kan kjempe mot dem, så det er fullt mulig å bli et godt lag, det er bare et spørsmål om tid.

Neste runde møter 777 Nordavind i en kamp som kan være med å avgjøre hvem som får overtaket i sluttspillkampen.

– Planen inn mot neste runde er å forsette med treninger og å hente inn tre poeng på mandag, avslutter Granerud.

LES OGSÅ: Norge vant King of Nordic – første gang på 20 måneder

Ekspertenes spillerbørs

SPAWNBASERT

Vis mer

Tradisjonelt sett starter begge lagene på faste plasser. På de konkurransebaserte kartene er det satt opp 16 faste plasser, der man hver runde (tilfeldig) rullerer på hvor man starter.

Vanligvis bestemmer lag seg på forhånd hvilke posisjoner de skal holde på antiterrorist-siden, men med et spawnbasert oppsett går man heller ut i fra hvilken plass man starter runden på for å utnytte at man starter nærmere viktige områder på kartet.

TV 2-kommentatorene Leon «Landor» Karlsen og Morten «Zeves» Vollan ga sin spillerbørs etter kampen, basert på følgende uttalelse.

– Vi ble servert en underholdende hovedkamp hvor 777 fikk vist at de på en god dag kan holde følge med Apeks. Dust 2 var spesielt spennende hvor Apeks kjørte på med en uortodoks, «spawnbasert» antiterrorist-side. 777 skjøt godt fra seg og det er artig å se at vi har lag som kan gi Apeks kamp og holde dem på tærne. Begge lagene her skal komme seg til sluttspillet og vi kan fort få en vanvittig spennende omkamp når sesongen skal avgjøres, forteller Karlsen.

Vollan sier seg enig om det som skjedde på Dust 2.

Morten «Zeves» Vollan synes det var merkelig å se på 777 på deres eget kartvalg.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Jeg tror dette var en god test for begge lag etter en lengre pause med respektive nye spillere. Meget underholdene kamp, med mange fine individuelle prestasjoner. Apeks prøvde seg på en ny stil på Dust 2 hvor de kjørte spawnbasert posisjonering. Jeg tror det kan være veien frem på kart som Dust 2 og Train hvor timing kan ha utrolig mye å si, men også like vanskelig å utføre fordi det krever at alle spillerne kan reglene og protokollene i alle posisjoner. Spennende om de får det til i fremtiden, men i går var det på ingen måte noen suksess.

Vollan er litt mer skeptisk til 777 sin prestasjon på Nuke.

– På sitt eget kartvalg var 777 på ingen måte like komfortable. De fikk en meget tung start på og Apeks utnyttet deres momentum til det fulle. Jeg tror nok litt den følelsen av å vinne det første kartet kan ha påvirket spillerne i en negativ forstand. Men på terrorist-siden må de virkelig se litt på. Metaen på Nuke akkurat nå, er å skape rotasjoner og utnytte de svake punktene antiterroristene gir deg. Dette gjorde ikke 777 i det hele tatt. Så nesten ut som de kun hadde en taktikk, som de hadde forskjellige variasjoner på. Skuffende med tanke på det var deres kartvalg, avslutter Vollan.

ApeksKarakter 777Karakter
«Grus»8 «Fletch»7
«Nasty»7 «Ruyter»6
«Dennis»6 «Mikki»6
«Marcelious»5 «bfr»5
«Truth»5 «Zykes»4

Siste fra forsiden