Telialigaen - PUBG

Topplagene skrur opp tempoet før nest siste PUBG-runde i Telialigaen

Etter en treg start er både Meet Your Makers og Ukjent Mix i siget.

Mye kan skje på en uke i Telialigaen. Sist tirsdag gikk praten om to Playerunknown's Battlegrounds-lag som enda ikke hadde prestert opp mot forventet nivå, men i dag ligger både Meet Your Makers og Ukjent Mix godt an i kampen om sluttspillbilletter.

– Sesongen startet litt tyngre enn vi hadde tenkt, men gjennom god jobbing for å forbedre kommunikasjon har resultatene bedret seg, forteller Kristoffer «Kisse» Sakshaug fra Ukjent Mix.

I kveld fortsetter ferden i den nest siste PUBG-runden for Telialigaen høsten 2019, og skal vi tro «Kisse» bør konkurrentene passe seg.

Kampene ser du fra klokken 19:00 på tirsdag 22. oktober:

Selvtillit på topp

Ukjent Mix klatret seg opp på sluttspillplass etter forrige runde.
Gamer.no

Foran den femte runden sitter Ukjent Mix pent på fjerdeplass, med en grei margin ned til lagene som for øyeblikket ligger utenfor sluttspillplassene. Etter hvert som de har lært hverandre å kjenne i turneringssammenheng har kvartetten omsider funnet tonen, og «Kisse» lover nå andre boller.

– Vi begynner å finne flyten og stiller med masse erfaring og ferdigheter på laget. Så jeg vil si med sikkerhet at vi kommer til å levere de neste rundene og sikre en finaleplass, sier Sakshaug til Gamer.no.

For det mangler slettes ikke på selvtillit hos Ukjent Mix, som kun ser på Playwell og Gamefraym som reelle konkurrenter denne sesongen. «Kisse» har full tiltro til sine lagkamerater, og mener det skal mye til å stoppe dem om alt klaffer.

– Vil si at de tre gutta jeg spiller med har ferdigheter ikke mange andre spillere i Norge har. Så hvis gutta mine treffer så er det ikke mange lag som kan stoppe oss.

Ikke bekymret

Ett av lagene som skal prøve å stoppe dem i kveld er Meet Your Makers, ledet av Patrick «Flow1e» Florelius.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Vinneren av Norwegian Battlegrounds i sommer ligger på en foreløpig sjetteplass denne sesongen, noe lavere enn det mange hadde forventet. Akkurat som Ukjent Mix har laget imidlertid begynt å bli varme i trøya, og det er null bekymring å spore i leieren.

– Når det kommer til gruppespillet tar vi det helt med ro. Man tjener ingen ting på å være nummer en i gruppespillet og vi har kun hatt som mål å være topp åtte, samt å ha det gøy når vi spillet. Så langt synes jeg sesongen har gått helt som planlagt – en litt røff start, men det skal ikke mye til for å ta seg opp igjen, konstaterer Florelius.

For de som har trodd Meet Your Makers kanskje sliter med formen, kan «Flow1e» avkrefte det på det sterkeste. Lagkapteinen mener alt er i rute, og selv om han innrømmer at de sterkeste konkurrentene har blitt litt sterkere ligger fokuset først og fremst på eget spill.

– Formen er god og det er ingen bekymringer når det kommer til sluttspillet. [...] Det skal sies at lagene vi kjempet om toppen med i fjor er skumlere i år, men vi tenker hovedsakelig bare på vårt eget spill.

Pur(é) glede i gruppe B

I Riddles fravær snek PuRé seg opp på plassen bak GameFraym.
Gamer.no

I den andre gruppa i Telialigaen er det blitt litt tettere i toppen, etter at Riddle ikke stilte til start sist tirsdag. GameFraym fortsetter å guffe fra i front, mens PuRé så sitt snitt til å bykse opp på andreplass med en solid prestasjon.

– Så langt går det som forventet. Vi ligger i toppen med GameFraym og Riddle. Jeg er litt overrasket over enkelte av lagene som ligger såpass tett bak oss igjen, spesielt Everyday Heroes, forteller Steffen «SAMU» Samuelsen til Gamer.no.

Som med Meet Your Makers og Ukjent Mix i gruppe A ser heller ikke PuRé på gruppespillet som den store utfordringen. Hardkjøret begynner først med sluttspillet, når de aller beste får måle krefter.

– Å kvalifisere seg til sluttspillet har vi ikke sett på som noen vanskelig oppgave. Å havne blant toppen i selve sluttspillet blir fort litt vanskeligere, påpeker Samuelsen.

Sammen med lagkameratene har PuRé-spilleren allerede begynt å legge planene for sluttspillet, som går av stabelen i første halvdel av november. Gutta er ikke redde for å ta opp kampen med noen, inkludert forventede favoritter som Playwell, GameFraym og Riddle, og «SAMU» hinter om at laget kanskje har noen nye sluttspillstrategier i bakhånd.

– Her kan alt skje

I motsetning til PuRé er ikke Novados klare til å ta sin sluttspillplass for gitt. Laget ligger som nummer seks på tabellen, etter å ha sanket flest poeng i gruppe B forrige runde, men som Simon «Mu7e» Mute forteller er ingen ting avgjort riktig enda.

– Det er utrolig jevnt. Tror det skiller 19 poeng mellom 5. plass og 9. plass, så her kan alt skje, kommenterer Novados-spilleren.

Når det er sagt har gjengen fortsatt en klar forventning om å ta seg til sluttspillet. «Mu7e» peker på lagets solide individuelle ferdigheter, og mener teamet godt kunne ha ligget enda høyere på tabellen.

– Det ble en litt tregere start enn vi hadde håpet på, så vi ligger ikke helt der vi burde være poengmessig enda. Men ting begynner å løsne nå, så da får vi ta noen ekstrapoeng de to siste rundene, varsler Mute.

Fortsettelsen på sesongen kan du altså se på Twitch 22. oktober fra klokken 19:00. Kampene fra gruppe A sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no, mens gruppe B-kampene vises via Twitch-kanalen til Bamble DreamTeam.

Siste fra forsiden