nDurance / Telenorligaen

Topplaget nDurance legger ned driften

– Vi er ikke motiverte nok til å gi eventuelle nye lag et skikkelig opplegg.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

nDurance Gaming forteller tirsdag at all drift opphører med umiddelbar virkning. Dette skjer kort tid etter at klubben fikk ny logo og var i ferd med å lade opp til en ny sesong i Telenorligaen. Mangel på motivasjon blant styremedlemmer og uforutsette hendelser er noen av grunnene til at det ikke var mulig å fortsette.

Henrik Årdahl i nDurance Gaming.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Mot slutten av høstsesongen oppstod det en del komplikasjoner i klubben, som gjorde at vi gikk glipp av en potensielt stor avtale som hadde løftet klubben et godt stykke i riktig retning. Oppe i det hele trakk halve styret seg fra videre jobb med klubben, som etterlot oss med for store tomrom til at vi kan drive en klubb effektivt på alle fronter. Vi bestemte oss for å fullføre sesongen og se hvor motiverte vi var til å fortsette utpå nyåret, sier styremedlem Henrik Årdahl til Gamer.no.

Seriegull og LAN-konger

Tønsberg-klubben har gjort seg bemerket i Norge etter at de rykket opp til 1. divisjon av Telenorligaen våren 2015. Allerede året etter ble de seriemestere. Forrige sesong måtte de se seg slått av rivalen Riddle i den avgjørende finalen på SpillExpo etter en ellers overlegen sesong.

– Resultatrekken med 14 seiere, en uavgjort og ett tap i Telenorligaen gjennom hele 2016 taler egentlig for seg selv, skryter de av i dagens pressemelding. Laget har gjennom 2016 også tatt med seg tre seire på norske LAN, samt noen gode plasseringer i Ragnaok.

Sesongen ble likevel problematisk for nDurance som klubb. De måtte trekke Overwatch-laget fra Telenorligaen og Hearthstone-laget de hentet fra eXperiMENTAL ble heller ingen suksess. I løpet av høstsesongen fikk fire av fem spillere på League of Legends-laget sparken, og en helt ny lagoppstilling måtte trommes sammen før sluttspillet på SpillExpo.

DISSE SPILTE FOR NDURANCE I TELENORLIGA-FINALEN PÅ SPILLEXPO:

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi (Top)
Paul «Kanani» Kanani (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– Det har vært en turbulent og utfordrende sesong, absolutt, men mest av alt går dette på private hendelser enn nDurance-relaterte, forteller styreleder Ole-Andreas Skår til Gamer.no.

– Vi har fått kallenavnet Gigantene og gikk 14-1-1 gjennom Telenorligaen 2016. Da ønsker vi ikke å gå over til en halvveis og halvhjerta forsøk. Hadde vi hatt et ønske og kapasiteten til å fortsette i samme sporet i 2017, hadde vi gjort det.

Skår valgte i sommer å legge ned sitt eget eXperiMENTAL til fordel for et verv i nDurance.

Åpen for retur senere

– Det er en kjent sak at League of Legends-miljøet i Norge preges av mye useriøse og dårlig holdninger som kan kreve mye av en klubbledelse. Er dette elementer som har preget dere i denne beslutningen om å ta en pause?

– Per idag følte vi ikke at det var givende nok for oss som organisasjon og drive på samme måte som vi gjorde gjennom hele 2016. Ressursene og antall timer som ble lagt ned i nDurance, både av ledelsen, spillerne og støtteapparatet gav oss en viss forventning, og alt i alt matchet ikke utviklingen de forventningene vi hadde. Det hadde nok en effekt på motivasjonen, spesielt etter en turbulent sesong. Så ja, det er nok en indirekte grunn til at vi nå velger å opphøre driften.

Les også
Slik tror vi høstsesongen i Counter-Strike: GO ender
Ole-Andras Skår er styreleder i nDurance.
Privat

Ledelsen er imidlertid ikke fremmed for å gjøre comeback senere.

– Slik det er nå er verken jeg eller Ole-Andreas motiverte nok til å gi eventuelle nye lag et skikkelig opplegg. Av den grunn har vi valgt å legge ting litt på «is», i alle fall for en sesong. Dette er på ingen måte slutten av nDurance, forteller Årdahl.

– Hva må til for at dere gjenopptar driften?

– Vanskelig å sette fingeren på noe eksakt, det vil tiden vise. Per nå tar familie, mye jobb og andre foretninger mye fokus, samtidig som vi ikke følte det var givende nok å legge inn så mye tid og ressurser. Det kommer nok et mye mer passende tidspunkt i fremtiden, er nok ikke det siste dere ser av oss, sier Skår.

Selger og låner ut plassene i Telenorligaen

– Hva gjør dere med de ulike plassene dere har i toppen av Telenorligaen?

– For 2. divisjon Overwatch er vi allerede i samtaler om salg. Når det gjelder Hearthstone vil laget som representerte oss i begynnelsen av sesongen få den plassen. 1. divisjonsplassen i League of Legends ønsker vi å låne ut til en annen seriøs organisasjon, for å opprettholde et visst nivå i ligaen. Vi kan også være til hjelp dersom den organisasjonen ønsker det i startfasen.

Siste fra forsiden