Nordavind satser på Trackmania-lag

– Trackmania fanger publikum på en helt annen måte enn andre spill

Nysignerte Nordavind-manager Fredrik «Bergie» Bergmann er optimistisk før storsatsingen i Trackmania Grand League 2020.

Nordavind, Ubisoft

I helgen annonserte Nordavind at de satser på Trackmania, og har hentet inn et lag for å kjempe i Trackmania Grand League i 2020, en turnering som spillutvikler Ubisoft står bak. Fredrik «Bergie» Bergmann er trener, tyske Burim «Riolu» Fejza er spiller og «Wirtual» blir lagets streamer.

Fredrik «Bergie» Bergmann har tidligere vært proff Trackmania-spiller, og drar med seg mange års erfaring inn i laget som nå skal kjempe i verdenstoppen.

– Jeg er en en tidligere verdensmester i Trackmania fra ESWC 2010 og spilte i åtte år for Team Dignitas. La opp som kompetitiv spiller for to år siden og er nå tilbake som manager for Nordavind. Lagkameratene mine består av «Riolu» fra Tyskland som vil være vår spiller i den kommende Grand League-sesongen, og «Wirtual» som vil være vår streamer.

Spillet det konkurreres i er Trackmania 2 Stadium.

LES OGSÅ: Han er verdensmester i et dataspill

Håper på norsk løft

Fredrik «Bergie» Bergmann gleder seg til å se Trackmania tilbake på det norske e-sport-kartet.
Nordavind

Trackmania er kanskje ikke den største og mest populære e-sporten vi har. Bergmann har derimot en annen oppfatning av hvorfor Nordavind har valgt å satse på det.

– Jeg tror Nordavind vet at Trackmania er et spill som fanger publikum på en helt annen måte enn andre spill gjør. Det er ekstremt lett å følge med på og er alltid like spennende til siste slutt. I tillegg så har Norge en relativt rik historie med gode resultater internasjonalt i spillet, og med et sterkt team i Ubisoft som backer stort fra og med neste år så er det logisk at en klubb som Nordavind slenger seg på og satser friskt.

Bergmann mener også at det er utelukkende positivt at Nordavind forsøker å satse mest mulig norsk der det er mulig.

– Jeg har hatt en fin dialog med ledelsen hele veien og det har gått smertefritt, mye takket være gjensidig respekt og interesse for å øke interessen for Trackmania både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har all respekt for jobben som er gjort siden BX3-dagene og har full tillit til hele teamet rundt Nordavind. Det er også veldig gøy å se at de forsøker å fokusere primært på norske spillere i de ulike divisjonene.

– «Make Trackmania Great Again»

Les også
Riddle og «Nomi» fryktet ingenting før kamp - gikk på tap mot Domino
Tyske Burim «Rioulu» Fejsa vil være Nordavinds spiller i den kommende sesongen.
Nordavind

Bergmann har stor tro på at Trackmania-interessen vil vokse i Norge, og mener at Ubisoft er en viktig nøkkel for å realisere dette.

– Ja det tror jeg, mye på grunn av Ubisofts inntreden og deres planer for spillet de neste årene. De prøver virkelig å pushe spillet til nye høyder og hvis de evner å trykke på de riktige knappene så er det store muligheter for at e-sport kan få et bilspill opp i toppen igjen. Jeg skal i alle fall gjøre mitt ypperste sammen med Nordavind for å «Make Trackmania Great Again», sier Bergmann.

Allerede i januar setter Trackmania Grand League i gang

– Trackmania Grand Leage er en franchise-liga med flere store internasjonale klubber som har fått plass. Det blir spilt to sesonger, vinter og sommer, hvor vinter-sluttspillet vil ta sted i Lyon i slutten av februar. Gruppespillet vil bli streamet av «Wirtual» for oss.

Nordavind er altså invitert i ligaen, og har store planer om å nå langt. Siden Trackmania er litt nisje, spurte vi Bergmann om han kunne forklare litt hvordan et Trackmania-løp foregår.

– I denne turneringen blir det spilt i såkalt «laps mode». Man kan dra en slags sammenligning med Formel 1, der det skal kjøres seks runder på seks forskjellige baner. Etter hver bane er ferdigspilt får man med seg poeng videre basert på hvilken sluttplassering man fikk. Det som er ekstra spennende med Trackmania Grand League er at hvis man havner utenfor topp åtte på én bane, mister man alle poengene sine. Dermed vil det være spenning helt til siste slutt, noe som vil skape enorm hype, avslutter bergmann.

Siste fra forsiden