Trainz-skaperne vil lage nestegenerasjons togsimulator

Planlegger utgivelse sent neste år.

Slik håper utviklerne at det nye spillet skal se ut.
N3V Games

Togsimulatorserien Trainz debuterte så langt tilbake som i år 2000, og kombinerer togsimulering i en- og flerspiller med muligheten til å bygge egne togbaner. For det neste spillet i serien ønsker de australske utviklerne i N3V Games å implementere et solid løft, både for grafikken, fysikken og realismen.

Dermed har de gjort som mange andre uavhengige selskaper i den siste tiden, nemlig startet en kampanje på Kickstarter for å folkefinansiere deler av utviklingskostnadene. N3V Games ber om litt over 900 000 kroner, og har så langt klart å samle inn over 80% av beløpet.

Dette er Trainz Simulator 12.

Ny motor for ny maskinvare

Det kommende spillet heter Trainz: A New Era, og bygger på en helt ny motor laget spesielt for oppgaven. Det betyr blant annet at spillet får avanserte grafikkeffekter som HDR-lyssetting og dynamiske skygger, og vil være skreddersydd dagens og nestegenerasjons maskinvare.

I praksis vil oppgraderingene si lengre og mer detaljerte ruter, detaljerte og animerte fotgjengere, passasjerer, biler og dyr, realistiske væreffekter som regn, tåke og vind, samt lekre saker som at røyken fra et damplokomotiv vil oppføre seg realistisk når toget for eksempel kjører i en tunnel. Dessuten skal ytelsen forbedres i redigeringsmodus.

Planen er å lansere det ferdige spillet innen utgangen av 2014. Det kommer først til Windows, men en Mac-versjon skal følge maksimalt tre måneder etter Windows-lanseringen.

Det begynner å bli noen år siden Erling Ellingsen anmeldte Trainz Simulator 2004 for oss, men vi om du tar til takke med lastebiler kan du lese hva vi synes om Euro Truck Simulator 2. Trainz-seriens hovedkonkurrent, Train Simulator, lever forøvrig også i beste velgående.

Siste fra forsiden