Transport Tycoon er nå ute på Android og iOS

Chris Sawyer styrer unna mikrotransaksjoner og gratisspillmodellen i nyutgaven.

Slik ser Transport Tycoon ut på Android.
31X

Gode gamle Transport Tycoon er nå tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. Dette forteller utvikler 31X i en pressemelding torsdag kveld. 31X er et lite spillselskap, formet av Transport Tycoon-utvikler Chris Sawyer, for å forvalte det kjente spillnavnet.

Ingen mikrotransaksjoner

Sammen med mobilspillskaper Origin8 har 31X søkt å tilpasse transportbyråspillet til berøringsskjermer, uten å utvide opplevelsen med mikrotransaksjoner eller en gratisspillmodell. I et intervju med Gamasutra tidligere i sommer utbroderte Sawyer beslutningen om å gå for en mer klassisk modell.

– Spillet passer ikke inn i gratisspillmodellen, og jeg er heller ingen stor fan av måten gratisspill prøver å tjene inn penger gjennom mikrotransaksjoner og reklamer, forklarer spilldesignlegenden.

Dermed ender spillet også opp med å koste 49 kroner på iOS' App Store og om lag 39 kroner på Google Play – en sum som er noe høyere enn det gjengse mobilspill.

Fremdeles populært

Selv om det begynner å dra på årene er Transport Tycoon et spill som fremdeles har mye liv i seg. Mye av dette skyldes nok det stadige arbeidet med OpenTTD, et spill med åpen kildekode som søker å gjenskape og forbedre den opprinnelige opplevelsen.

I spillet driver du et transportfirma, og skal bygge et godt nettverk for å transportere varer og passasjerer effektivt. Togskinner, flyplasser, motorveier og havner er noe av det spilleren må befare seg med.

Chris Sawyer prøvde seg for øvrig på en slags åndelig oppfølger til klassikeren i 2004. Locomotion ble dog ikke motatt særlig godt, og salgstallene var labre.

Les også: OpenTTD er «ferdig»
Les også: Et moderne Transport Tycoon?

Siste fra forsiden