Krim og monsterkamp til våren

Travel vår

Tecmo Koei utgir Again og Monster Rancher i Europa.

I forrige uke kunngjorde Tecmo Koei at eventyrspillet Again og monstertemmerspillet Monster Rancher DS var på vei til Statene, men noen Europa-lansering ble ikke nevnt. Denne uken har de offentliggjort at begge kommer til hit i løpet av våren.

Again

Brutalt

Again omhandler to serier med brutale drap hvor morderen etterlatter en bit av en dollarseddel i offerets munn, nærmere bestemt den delen som viser det altseende øyet. Den første bølgen av drap foregikk 19 år før spillets start, og nå har en ny serie begynt.

Vi får rollen som FBI-agent Jonathan Weaver, en mann i besittelse av en unik evne som lar ham knytte de 19 år gamle drapene med de nye. Han kan nemlig se fortiden parallelt med nåtiden, og dermed oppdage ledetråder og hint som forlengst er tært bort av tidens tann.

DS-en holdes som en bok, og når du skuer inn i fortiden representerer hver skjerm en tidsperiode. I fortiden ser du kanskje at det er en stor blodpøl på teppet. Hvis du prøver å røre teppet i nåtiden opplever du et tilbakeblikk som gir deg hint om hendelseforløpet. Du kan ikke forandre fortiden på noen måte, bare lære av den.

Monster Rancher DS

I Monster Rancher DS spiller du en fersk monstertemmer som må skape og trene opp monstre for å vinne lokale kampturneringer. For å skape monstre benytter du DS-ens unike funksjoner. Du kan enten tegne et bilde eller si et ord i mikrofonen. Dette genererer et monster med egenskaper basert på tegningen eller ordet.

Selve treningen foregår ved at du setter av tid til forskjellige arbeidsoppgaver for monstrene. Du kan for eksempel sende dem inn i gruvene for å jobbe, eller la dem slappe av på en eng. Ved å blande ulike aktiviteter utvikler du egenskapene til uhyrene, og nøkkelen til å trene en mester er å finne den rette balansen mellom aktiviteter.

Begge spillene er utviklet av japanske Cing, som fra før er kjent for eventyrspillene Hotel Dusk og Another Code. Noen presis Europa-dato for Again og Monster Rancher DS er ikke oppgitt, men i USA lanseres spillene i mars.

Siste fra forsiden