Tre regioner på PS3?

I løpet av den siste tiden har det dukket opp rapporter om regionkodingen på Blu-ray-platene som Sony vil bruke i PS3.

I følge rapporter fra Japan, som nettstedet Ars Technica har snappet opp, vil Blu-ray-formatet komme med fire forskjellige regionkoder. Den første av disse er for hele det amerikanske kontinentet, samt Øst-Asia (Kina ekskludert), og om disse kodene også vil gjelde spill til PS3, slik mange ser ut til å tro, er dette godt nytt for amerikanere, som fritt vil kunne importere PS3-spill fra Japan.

Vi europeere har imidlertid ikke særlig stor grunn til å håpe at PS3 vil bruke dette systemet. Vi havner nemlig i Region 2, sammen med Afrika. Det kan sies mye positivt om det flotte kontinentet i sør, men det er ikke akkurat noe senter for produksjon av konsollspill, så mens amerikanerne vil kunne få tilgang til et rikt utvalg asiatiske titler som ikke kommer ut i vesten, sitter vi som vanlig med skjegget i postkassa.

Den tredje regionen inkluderer Kina, Russland og "andre land". Hvilken region Australia og omegn eventuelt havner i ser ikke ut til å være bestemt. Den siste regioninstillingen er "null", altså ingen spesifisert region. Til sammenligning har DVD-formatet seks forskjellige regioner (mot tre for Blu-ray, om vi ser bort fra den fjerde regionkoden).

Selv om rapportene stemmer er det fortsatt langt fra sikkert at disse kodene vil gjelde for spill til PS3, slik mange nettsteder tror. Sony har tidligere snakket om at de ikke er sikre på om de vil bruke regionkoder for PS3 i det hele tatt, og som kjent har de valgt å gjøre den nyeste konsollen deres, PSP, regionfri. I november sa Michael Ephraim fra Sony Computer Entertainment Australia følgende:

- Hvis man ser på det faktum at PlayStation 3 vil støtte høyoppløselighets-TV (High Definiton TV) som er en global standard, er det en god mulighet for at det vil bli bare én global region slik som vi har gjort det PSP.

Siste fra forsiden