Tredjeperson i Thief: Deadly Shadows

Thief 3, som har fått navnet Thief: Deadly Shadows, kommer til å inneholde mulighet for tredjepersons synsvinkel.

I samme pressemelding som Eidos kunngjør navnet på neste spillet i Thief-serien forteller de at det skal være mulig å spille det i tredjepersons synsvinkel. Dette skal være med på å gjøre spillopplevelsen enda mer involverende, men for de som foretrekker førstepersons synsvinkel kommer denne også til å være tilgjengelig.

I Thief: Deadly Shadows vil spilleren få rollen som mestertyven Garret. Thief-serien, fra det nå nedlagte Looking Glass Studios, pionerte det snikebaserte gameplayet som i dag er så populært. Som Garret må du snike deg fram i skyggefulle bygninger og stjele det du kommer over av verdier uten å bli oppdaget av vakter eller andre som måtte befinne seg mellom deg og de ventende rikdommene.

Garret liker å holde seg for seg selv, slik at han får utøvet sitt noe uærlige yrke i fred. Fred får han imidlertid ikke mye av. I et forsøk på å unngå at byen han bor i kastes inn i en ny mørkealder har Garret klart å vekke til live onde krefter fra fortiden, og nå står han helt alene mellom byen og de mørke kreftene som ønsker å ødelegge den.

Karakterene og omgivelsene i Thief: Deadly Shadows kaster realistiske skygger, og disse er en viktig del av gameplayet. Så lenge du holder deg i skyggen er det vanskeligere å se deg, og du må dessuten sørge for at din egen skygge ikke røper posisjonen din. En mystisk silhuett på veggen er nemlig langt mer alarmerende en liten knirkelyd eller to.

Thief: Deadly Shadows kommer til PC og Xbox i løpet av våren og utvikles av Ion Storm, som også står bak Deus Ex-serien.

Siste fra forsiden