Trenger du mer Tetris i livet ditt?

I så fall har du flaks.

Ubisoft

Tetris har kommet i en rekke versjoner opp gjennom årene, og det er vanskelig å se for seg at det finnes mennesker som aldri har prøvd det. Om det faktisk gjør det, får de en ny sjanse nå. Ubisoft har nemlig annonsert Tetris Ultimate for den nye konsollgenerasjonen og PC.

Tetris Ultimate utnytter seg kanskje ikke maksimalt av kraften i de nye konsollene. (Bilde: Ubisoft)

Nytt og gammelt

Spillet skilter med seks ulike spilltyper, inkludert to flerspillerutgaver. Den ene av dem, som har fått navnet Power-Up Battle, gir spillerne spesialegenskaper som de kan bruke for å hjelpe seg selv eller skape trøbbel for motspillerne. Opp til fire spillere kan være med på tetromino-moroa.

Men det ser jo helt okay ut. (Bilde: Ubisoft).

Vi loves også et sosialt element, der spillet lagrer spillestilen din, og bruker denne for å representere deg om du ikke er pålogget. Du kan også se repriser av vennene dines spill for å plukke opp hint. Spillet kommer selvsagt også med en rekke forskjellige topplister man kan konkurrere om plassene i.

Konsoll-lanseringen finner sted i sommer, mens PC-versjonen i ekte Ubisoft-stil må vente til høsten.

Tetris ble opprinnelig skapt i Sovjetunionen i 1984, av Alexey Pajitnov som jobbet ved det sovjetiske vitenskapsakademiet. Den vanedannende hjernetrimmeren ble raskt oppdaget også utenfor jernteppet, og etter mye om og men havnet konsollrettighetene hos Nintendo. Da de lanserte sin Game Boy i 1989 fulgte Tetris med, og det ekstremt populære spillet skal ha sin del av æren for at Game Boy feide all konkurranse til side.

Siste fra forsiden