Feature

Trikken rykket hele veien fra 4. divisjon

Trikken gikk på skinner hele veien fra 4. til 1. divisjon - neste stopp er å etablere seg

Manager i Trikken, Yngve «Yngvis» Kirstihagen, forteller om den lange reisen fra bunn til topp i norsk League of Legends.

DISSE SPILLER I 1. DIVISJON FOR TRIKKEN

Vis mer

Andreas «Bleik» Hernæs (Top)
Thong «Thoug» Van (Jungle)
Erlend «Epitome» Øvre-Helland (Mid)
Adrian «Lustcena» Kristiansen (ADC)
Ole Martin «Tilt» Wetterstad (Support)

Trikken er et relativt nytt League of Legends-lag som deltar i 1. divisjon for første gang. Det spesielle med laget, kanskje utenom det noe morsomme navnet, er at de har klatret helt opp fra 4. divisjon for å nå teste seg i høyeste nivå innenfor norsk e-sport.

På sin reise opp til øverste nivå byttet laget flere spillere, men har nå funnet en solid lagoppstilling som skal kjempe i toppedivisjonen i nåværende sesong.

Gikk på skinner fra 4. til 1. divisjon

Yngve «Yngvis» Kirstihagen forteller om en lang reise gjennom divisjonene.
Privat

Manager for Trikken, Yngve «Yngvis» Kirstihagen, forteller til Gamer.no om reisen fra 4. divisjon og ambisjonene sine for fremtiden.

– I utgangspunktet skulle jeg, Adrian «Lustcena» Kristiansen og Ole Martin «Tilt» Wetterstad spille på et annet lag i 4. divisjon, men ettersom jeg ble spurt om å lage et lag med «DeBound» og noen andre kompiser ble jeg med å startet Trikken. Etter 4. divisjon ble vi nødt til å gjøre noen spillerbytter og valgte da å bytte inn Top Laner Kristian «Klyzfo» Berntsen for en mindre motivert «DeBound».

Laget startet å spille sammen i Telenorligaen våren 2017. Derfra gikk det stødig oppover i divisjonene, men det ble innimellom mye rot med spillerne.

– Når vi kom til 3. divisjon var det litt rot med hvem som skulle spille ettersom det var variert motivasjon for å spille på laget. Etter en del fram og tilbake bestemte jeg, Kristiansen, Wetterstad, Jonas «xZiny» Bakken og Kristian «Klyzfo» Berntsen at vi hadde bra flyt og ønsket å spille sammen. Det var også lettkjørt opp til 2. divisjon.

Etter at laget endte på førsteplass i 3. divisjon fikk de muligheten til å spille om en plass i Bitfix Gaming. De spilte en best av tre-kamp mot en eller annen miks vi ikke hadde noe kjennskap til, og slo dem komfortabelt. I 2. divisjon ble det noe vanskeligere, men det ble likevel opprykk etter meget viktig siste kamp hvor de trengte tre poeng.

– Da fikk vi muligheten til å ta over Bitfix sitt 2. divisjonslag, en organisasjon som hadde gjort det veldig bra i 1. divisjon som vi kunne stole på. Vi fortsatte med samme lagoppstilling som vi hadde rykket opp fra 3. divisjon med. Det var en veldig intens prosess å spille seg gjennom på dette nivået, siden vi var litt for selvsikre og rotet bort noen enkle poeng. Det var også behov for å erstatte en spiller midtveis i sesongen så vår nåværende manager Kristian «Lifting» Næsgaard hjalp til som en midlertidig løsning. På slutten av sesongen måtte vi slå Vanir for å rykke opp til 1. divisjon og med en overbevisende seier sikret vi plassen vår.

I forkant av debutsesongen på øverste nivå så laget seg nødt til å gjøre spillerendringer, av flere forskjellige grunner. Laget måtte også gå fra Bitfix siden klubben allerede har ett lag i den øverste divisjonen.

– Det har skjedd en del endringer siden vårsesongen, og vi har bare beholdt Bot Laneren vår på hovedlaget. En del av oss trakk oss litt tilbake for å heller hjelpe laget vokse på sosiale medier og som en organisasjon. Vi bestemte oss for å ta inn Andreas «bleik» Hernæs, Thong «Thoug» Van og Erlend «Epitome» Øvre–Helland for å runde av laget, forteller Kirstihagen.

Sprekt navnevalg

Les også
– Vi skal sikte, skyte og drepe
Trikken-logoen får også skryt.

Kirstihagen forteller at navnet kommer egentlig av en intern spøk i en spillergruppe, og ble dermed et naturlig valg.

– Trikken var noe som kom fra en streamer vi i vennegjengen pleide å se litt på. Han pleide å si «Måtte du bli kvesta av trikken» til sine lojale seere på en humoristisk og spøkefull måte. I utgangspunktet lagde vi bare en klubb i spillklienten da det ble introdusert i 2016, og etter en stund ble vi som gjeng kalt Trikken. Da vi i senere tid tenkte å prøve oss i Telenorligaen var dette det første navnet vi kom på, og etter å ha brukt navnet i 3. og 4. divisjon føltes det naturlig å gå tilbake til det når vi ikke kunne spille under Bitfix lenger.

Han forteller også at de noen ganger ikke blir tatt så seriøst på grunn av navnet, men sier at det ofte kommer morsomme kommentarer han ikke ville vært foruten.

– Jeg har inntrykk av at enkelte ikke tar oss så seriøst på grunn av navnet, men blant de som har kjent til oss over lenger tid merker jeg egentlig kun positivitet. Vi har jo vært forholdsvis kjent i miljøet vil jeg si, så er vel egentlig de ferskeste i scenen som tror vi bare er et useriøst lag, sier Kirstihaugen før han fortsetter.

– Bortsett fra det kommer det jo støtt og stadig Trikken-vitser i alle mulige former og sammenhenger, noe vi kun synes er gøy. Responsen på Twitter har egentlig vært overveldende. Vi får veldig god respons på tweets og har ganske mange følgere til å ha startet opp Twitteren for én måned siden. Logoen vår har jo også blitt roset til skyene fra flere hold så det er jo veldig gøy for både oss og designer «VRitsvall».

Ønsker å etablere seg i den norske scenen

Kirstihagen ser tilbake på opprykkene med stolthet, og ser fremover for klubben med det spreke navnet.

– Det er en skikkelig god følelse å se tilbake på hva vi har klart så langt. De fleste pleier bare å spille seg inn på lag i 1. og 2. divisjon, men vi kjempet sammen fra bunnen med små endringer underveis. Selv om vi har byttet ut noen spillere så er de fleste enda en del av laget. Jeg driver for eksempel med de sosiale mediene våre og styrer alt rundt laget. I tillegg hjelper jeg til med tilbakemeldinger på kommunikasjon og peker ut ting som de kanskje ikke legger merke til i spillet. En del av oss spiller også på Trikken 2 i 3. divisjon litt på siden for gøy.

Manageren håper at laget kan bli etablert i toppen av norsk League of Legends, for så å utvide klubben til å dekke flere spill.

– Jeg håper at vi kan etablere oss godt i den norske League of Legends-scenen først. Vi ønsker å skape et navn for oss selv ved å forbedre oss som et lag og vokse som individuelle spillere. Vi har ikke fått satt opp alt det administrative enda, men har planer om å introdusere en eller flere streamere for å bringe frem navnet. Målet er å bli godt etablert i League of Legends og muligens utvide til andre spill etterhvert.

Kirstihagen kommer også med noen tips til lag som ønsker å kjempe seg gjennom divisjonssystemet, og ta samme steg som det Trikken har gjort.

– Å være flink til å ta imot kritikk og lære av egne feil er en av de viktigste egenskapene i mine øyne. Hvis man har disse evnene og legger ned tid og innsats for å bli bedre vil man både bli bedre individuelt og som et lag. Mange har problemer med å ta og gi kritikk og det kan skape dårlig stemning i et lag. Jeg tror hovedgrunnen til at lag løser seg opp eller går forskjellige veier er at de ikke klarer å tilpasse seg hverandre. Hvis man er åpen og klarer å gi konstruktiv tilbakemelding til medspillere vil alt flyte bedre innad i laget, avslutter Kirstihagen.

Siste fra forsiden