Trolig lenge til neste nye konsoll

Det er mye som tyder på at dagens konsoller vil få en lang levetid.

Tidligere lanseringsintervaller skulle tilsi at det snart er på tide å rydde plass i TV-hylla for Playstation 4 og den neste Xbox-maskinen. Dagens konsollkrig utkjempes imidlertid under nye og sannsynligvis livsforlengende forhold.

Andre tider

Ifølge nettstedet techradar.com er det hovedsaklig tre årsaker til at denne konsollgenerasjonen ikke vil bli erstattet på en stund. Første årsak er den pågående finanskrisen som i stor grad har påvirket konsollprodusentenes økonomiske handlefrihet. Både Microsoft og Sony skal være i en presset situasjon for tiden. Dette gjør det i første omgang uaktuelt å gi ut nye maskiner.

Den andre faktoren er den nye satsingen på å gjøre konsollene mer tilgjengelige for folk flest. Nærmere bestemt: Bevegelsessensitivt tilleggssutstyr, som både Microsoft (Project Natal) og Sony (PlayStation motion controller) snart lanserer til sine respektive konsoller. Disse fremstøtene vil sannsynligvis bidra til å blåse nytt liv i maskinene og forlenge levetiden betraktelig.

Slike initiativ innebærer også at fokuset på grafikkytelse vil bli tonet ned, fordi dette er av mindre betydning for den store gruppen av "casual"-spillere som vil bli fanget opp. Dette er noe populariteten til Nintendos Wii-maskin tydelig har demonstrert. Og når grafikk-kappløpet ikke lenger er hovedelementet i konsollkrigen, vil også behovet for å lansere ny maskinvare bli redusert.

Dessuten har Cevat Yerli, sjefen for den tyske spillutvikleren Crytek, uttalt at grafikkteknologien sannsynligvis ikke vil gjøre noen store fremskritt før 2012, som han også regner med er tidspunktet for den neste konsollgenerasjonen.

Det kan dermed være smart å holde konsollen din vedlike ennå en stund før den pensjoneres.

(Kilde: techradar.com)

Siste fra forsiden