True Crime 2 får lydspor og kritikk

Activision har kunngjort informasjon om lydsporet til True Crime: New York. Samtidig har de måttet tåle kraftig kritikk fra politiet i USA.

Activision har fortalt at Redman, også kjent som The Funk Doctor, kommer til å være hovedattraksjonen på lydsporet til True Crime: New York. Spillet kommer med to helt nye låter fra denne artisten, samt Rush the Security fra det kommende albumet Red Gone Wild. I tillegg vil Redman dukke opp som en bonuskarakter i spillet.

Ellers preges låtlisten av artister som Jay-Z, Fat Joe, A Tribe Called Quest, The Ramones, The Velvet Underground, My Chemical Romance, The Bravery og Bob Dylan. Målet for Activision skal være å skape et lydspor som reflekterer stemningen i New York, og Activision er selv svært fornøyd med låtlisten.

Det er imidlertid ikke alle som er like fornøyd med True Crime: New York. Politimester Raymond Kelly fra NYPD har uttalt at han absolutt ikke liker måten politiet blir fremstilt på i dette spillet (hvor de etter sigende bl.a. bryter seg inn i leiligheter uten ransakelsesordre og oppfører seg truende overfor mistenkte), og kaller det "totalt upassende".

Spillets historie er produsert i samarbeid med Bill Clark og Tom Walker, som begge har en historie i politiet, og Raymond Kelly synes det er svært trist at tidligere kolleger har noe med spillet å gjøre. Politimesteren mener spillet undergraver jobben politiet i New York gjør, og han får støtte fra ledelsen i Patrolmen's Benevolent Association, som mener skuespillerne som har deltatt i utviklingen av spillet bør gi tilbake pengene de har fått for jobben.

Mens vi snakker om kontroversielle "politi og røver"-spill, kan vi nevne at Eidos sitt 25 to Life har blitt utsatt til neste år. Eidos forteller at dette er for å sørge for at spillet lanseres i en bedre periode, rent forretningsmessig, men det går rykter om at den amerikanske spillmotstanderen og Jack Thompson har hatt planer om å aksjonere mot spillet, og at dette kan ha påvirket utgivelsen. Om dette er mer enn konspirasjonsteorier fra høylydte internettbrukere vet vi imidlertid ikke.

Siste fra forsiden