Trygt å bruke Kinect som lasersverd

Microsoft har lovet at Kinect-"hackere" er trygge, foreløpig i alle fall.

Kinect er først og fremst et spilltilbehør som er ment å la oss nyte spill uten å ha kontrollere i hendene. Men med litt miksing og triksing kan den bli så mye mer enn dette.

Datakyndige verden over har oppdaget ulike måter man kan bruke Kinects sensor og stemmegjenkjennelse på, og ikke alt har med Xbox 360 eller spill å gjøre. Det er ikke lenge siden maskinvaren ble «hacket», slik at man ved å installere ulike drivere og registreringsfiler kan bruke Kinect for eksempel sammen med PC-en din.

Internett florerer med videoer som viser alt i fra Minority Report-aktig funksjonalitet på Windows-skrivebordet til imponerende virkelighetstro lasersverd som dukker opp på skjermen hvis man har en pinne i hånda. Mulighetene ser ut til å være uant store.

Men hva med Microsoft, skaperne av denne finurlige tingesten? Er de i ferd med å fly i flint over den såkalte hackingen?

Nei, ifølge CVG har Microsoft lovet å ikke saksøke eller på noen måte straffe de som har funnet og laget disse programmene. Jedi-lærlingen nevnt over er med andre ord trygg for Microsofts advokater.

Grunnen til denne toleransen er visstnok at Microsoft ikke anser Kinect som hacket. Ikke ennå, i alle fall.

Så lenge ingen misbruker Microsofts egne algoritmer for å erstatte Kinect, eller bruker noe mellom sensoren og Xboxen for å jukse så oppfattes det ikke som hacking, ifølge Microsoft. Det er slike ting de er ute etter å stoppe.

Driverne som sirkulerer nettet åpner visstnok opp USB-tilkoblingen mellom Kinect og PC-en, og den prøvde Microsoft aldri å beskytte.

Shannon Loftis, en av toppene i Microsoft Games Studios er faktisk glad for at folk leker seg med Kinect-maskinvaren:

– Som en erfaren spillskaper er jeg veldig glad for å se at spillere allerede har blitt såpass inspirert av Kinect at de har begynt å skape ting selv.

Har du forsøkt deg på å omprogrammere Kinecten din?

Les også:Anmeldelse: Kinect
Les også:Finn frem motorsagen
Les også:Sniktitt: Call of Duty: Black Ops


(Kilde: CvG)

Les også
Kan Black Ops overta flerspillertronen?

Siste fra forsiden