Turn 10 endrer på Forza 5s kontroversielle bilpriser

Legger samtidig til Drag Race- og Tag-modi.

Microsoft Game Studios

Turn 10 Studios, utvikleren bak Forza Motorsport 5, forteller nå at de skal oppdatere spillet i løpet av en måned. Om alt går som det skal håper studioet å ha oppdateringen ute allerede neste uke. Oppdateringen skal sørge for at det økonomiske aspektet av bilkjøping blir mer balansert, og legger også inn to nye spillmodi: Drag Racing og Tag. Dette melder IGN.

Forza Motorsport 5 fikk lunken kritikk.

Faktisk skal bilprisene på biler som allerede er bakt inn i spillet reduseres med totalt 45% over hele fjøla. I tillegg tar det nå kortere tid å tjene inn grunkene som trengs for å sikre seg de beste glisene på fire hjul – inntjeningshastigheten blir doblet, forteller Turn 10.

"Mikro"transaksjoner

Den snare oppdateringen kommer etter at flere spillere og kritikere ha uttrykt misnøye med de virtuelle pengemurene som Turn 10 Studios har satt opp. I spillet tjener man inn penger ved å kjøre race, og bruker disse til å kjøpe blant annet nye biler. Vil man få kjappgang i det hele kan man også flerre portemoneen ut av lomma og bruke ekte penger.

Nå kommer det nye balansejusteringer til spillet.

Som vår anmelde påpeker er det dog ikke småterier Forza 5 vil ha for å gi en digital bil – noen av doningene koster et par hundrelapper.

I et intervju med Eurogamer forteller Turn 10 Studios-sjef at det var studioet selv – ikke Microsoft – som ønsket å legge inn betalingsmuligheten. Han mener at poenget ikke handlet om å tjene inn penger, men å tilby en mulighet til de som ønsket å spare inn tid på å tjene inn nok virtuell valuta til bilene.

– Jeg kan skjønne hvordan folk oppfatter det, men det var ikke det vi ønsket å oppnå. Vi utviklet «tokens» til slutt, noe man ikke gjør om man lager et gratisspill, hevder han i intervjuet.

Av tingene vår anmelder pekte på som negative var mikrotransaksjonene et av de største ankepunktene. Et annet var mankoen på baner, sammenlignet med tidligere innslag i serien.

Har du fått med deg våre tanker om Microsofts nyeste?
Les vårt førsteinntrykk av Xbox One »

Siste fra forsiden