Ubisoft bringer Bomberman til Europa

Ubisoft har kunngjort at de vil lansere to Bomberman-spill i Europa; Bomberman DS (for Nintendo DS, merkelig nok) og Bomberman Hardball (for PS2).

Bomberman må sies å være et av historiens mest avhengighetsskapende spillkonsepter for flerspiller. Ikke bare har det dukket opp en rekke offisielle Bomberman-spill fra Hudson Soft, men vi har også kastet oss over en haug kloner til ulike plattformer.

Nå har Ubisoft kunngjort at de vil bringe to nye Bomberman-spill til Europa. Det første er Bomberman DS, som vil komme med et gameplay som er rimelig trofast mot originalkonseptet, men som foregår i 3D i stedet for 2D. Som før må spillerne navigere seg rundt i en labyrint, og bruke bomber for å smelle bort vegger og hindringer. Målet er naturligvis å ta livet av de andre spillerne, også dette ved hjelp av bomber.

Bomberman DS vil utnytte seg av de to skjermene til Nintendo sin konsoll, og handlingen vil foregå på begge skjermene. Spillet lover flerspiller for opp til åtte spillere samtidig (over trådløst nettverk), og vil i tillegg inneholde mulighet for bruk av mikrofon. Bomberman DS skal lanseres til sommeren.

Bomberman Hardball, for PS2, utvider det klassiske konseptet ved å legge til flere sportslige minispill (baseball, golf og tennis). Disse kan spilles både alene og med andre. I tillegg kommer spillet med et "life"-modus hvor du får se livet til spillkarakteren din og hva han driver på med (spillet benytter seg av konsollens batteriklokke for å gi et dynamisk bilde av hverdagen til spillkarakteren din).

Hva dette betyr har vi ærlig talt ikke peiling på, men vi vet i alle fall at i tillegg til disse ekstratingene får vi fem ulike "battle"-moduser hvor opp til fire spillere kan kjempe mot hverandre i klassisk Bomberman-stil. Bomberman Hardball skal etter planen lanseres til våren.

Siste fra forsiden