Ubisoft ekspanderer i Kina

Spillprodusenten åpner nytt utviklingsstudio med fokus på onlinespill.

Med en offisiell seremoni ble Ubisoft Chengdu åpnet i dag. Til å starte med vil det nye utviklerstudioet ha et personale på ti mann arbeidet vil for det meste bli delegert til andre Ubisoft-studioer. Innen utgangen av 2008 håper imidlertid Ubisoft å ekspandere til over 200 utviklere.

På sikt skal studioet fokusere på onlinespill til samtlige plattformer, men noe mer konkret informasjon om disse prosjektene er foreløpig ikke tilgjengelig.

Ubisoft-sjef Yves Guillemot var selv tilstede under sermonien, som også ble bivånet av den lokale partisekretæren og direktøren for Chengdus høyteknologiske sone. Daglig leder for det nyåpnete Kina-studioet blir Richard Tsao. Han har tidligere jobbet som produksjonsleder for Ubisoft Shanghai.

Chengdu er hovedstaden i Kinas Sichuan-provins og regnes som en av landets mest utviklede områder. Med fire lokale universiteter, mellom tretti og førti tusen uteksaminerte programmerere hvert år og en egen teknologisone burde området være ideelt for et nystartet utviklerstudio.

Ubisoft Chengdu er det andre utviklerstudioet Ubisoft åpner i Kina. Ubisoft Shanghai var det første og har holdt på i over ti år. For tiden jobber de med strategispillet Tom Clancy's EndWar.

Siste fra forsiden