Ubisoft

Ubisoft satser mer på gratisspill – lover likevel å fortsette med tradisjonelle storspill

Ubisoft

Ubisoft la denne uken frem en endring i strategi rundt spillutvikling og lanseringer. Fremover ønsker selskapet å være mindre avhengig av storspill, noe som blant annet betyr en økt satsing på gratisspill.

– Betyr ikke at det bli færre storspill

Ubisoft skal lage flere gratisspill, men fortsetter satsingen på tradisjonelle storspill.
Ubisoft

Det var under Ubisofts nyeste investorsamtale (via VGC) at økonomisjef Frederick Duguet la frem den nye strategien. Han forklarte at selskapet går bort fra den tidligere satsingen på tre eller fire storspill i året, til fordel for et mer variert spilltilbud.

Uttalelsen ble tolket av flere som at Ubisoft erstatter tradisjonelle storspill med såkalte «free to play»-varianter. Flere Ubisoft-folk har imidlertid kommet ut for å påpeke at dette ikke er tilfellet.

– Det handler om at gratisspillene utgjør en større del av inntektskaka, og er ikke en indikasjon på at det kommer færre tradisjonelle betalspill som Assassin's Creed. Blandingen av innhold utvides, den endrer seg ikke, forklarer Ubisofts Sean Lama på Twitter.

Flere spill på vei, Skull and Bones utsatt igjen

Saken følger kunngjøringen av The Division: Heartland, et gratisspill basert på den postapokalyptiske skytespillserien. Heartland kommer til PC og konsoll rundt årsskiftet 2021-2022, og er én av flere lanseringer Ubisoft har planlagt for det kommende året.

Innen utgangen mars 2022 skal Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Riders Republic og Roller Champions også ut til butikkhyllene. Utvikleren har imidlertid sett seg nødt til å utsette sjørøverspillet Skull and Bones igjen, og dette kommer nå en gang mellom april 2022 og mars 2023.

Ubisoft lager også et nytt Star Wars-spill.
Spillet er imidlertid tidlig i utviklingsfasen »

Siste fra forsiden