Ubisoft slår knallhardt ned på trakasserende språkbruk

Dårlig oppførsel i Rainbow Six Siege straffes med umiddelbare utestengelser.

Ubisoft

Ubisoft har gått drastisk til verks for å bekjempe upassende oppførsel og språkbruk i Rainbow Six Siege. Som blant annet PC Gamer melder har en rekke spillere blitt utsetengt fra skytespillet den siste uken, for bruk av rasistiske og kjønsdiskriminerende uttrykk.

Utestengelsene skjer automatisk og uten forvarsel – først for korte perioder, og deretter over lengre tid hvis oppførselen fortsetter. Påvirkede brukere har klaget sin nød på sosiale medier, men får ingen sympati fra utvikleren.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Via spillets nettsider bekrefter Ubisoft at tiltaket er introdusert i håp om å skape en hyggeligere opplevelse for alle spillere. Systemet er designet for å fange opp støtende språkbruk i spillets chat-vindu, og kaster ut regelbrytere automatisk.

Første gangen får man 30 minutter til å tenke seg om, mens andre og tredje gangen resulterer i utestengelser på to timer hver. Dersom spillere fortsetter etter den tredje gangen vil utvikleren sette i gang en grundig undersøkelse som i ytterste konsekvens kan føre til permanent utestengelse.

Tiltaket har blitt møtt med klagestorm fra spillere og andre, som enten ikke ser dårlig oppførsel som et problem eller som mener automatiseringen av systemet vil føre til feilaktige utestengelser. Ubisoft har tilsynelatende ingen planer om å endre taktikk, og ber om at spillere prøver å nyte Rainbow Six Siege uten å ty til trakassering.

– Spill har regler, og vi ber bare om at dere følger dem, skriver utvikleren på Twitter.

Siste fra forsiden