– Ubisoft trenger investorer for å hindre at Vivendi tar over

Selskapet er redd for å miste kontrollen.

Stefano Tinti / Shutterstock.com

I kulissene hos Ubisoft er det en del som etter sigende er usikkert. Ifølge The Globe and Mail jobber Ubisoft Entertainment på spreng for å sikre seg nye investorer i håp om å bedre kunne ha kontroll over selskapet. For tiden virker det nemlig som om det franske selskapet Vivendi legger opp til å forsøke å ta over kontrollen.

Yves Guillemot.
Ubisoft

– Vi ønsker å øke antallet kanadiske aksjonærer i Ubisoft for å bedre kontrollere kapitalen. Vi føler det er et godt forsvar, forteller toppsjef Yves Guillemot til avisen.

Vivendi har tilsynelatende prøvd å sakte ta kontroll over selskapet siden i høst. Da kjøpte de først nok akser til å få 6,6 prosent eierskap i spillselskapet, før de senere samme måned økte aksjeandelen til 10,39 prosent.

Nå i februar har Vivendi gått etter mobilspillselskapet Gameloft, der Michal Guillemot – som også er en av de to grunnleggerne av Ubisoft – fungerer som leder. De sikret seg da 30 prosent av aksjene, og må da under fransk lov komme med et bud på selskapet.

Fremdeles forsøker de å få Gamelofts aksjeeiere til å selge sine andeler ved å by 50 prosent over verdi for dem. Ifølge investorselskapet Bryan, Garnier & Co. er dette en del av en større plan om å få igang samtaler med Guillemot-familien om en overtagelse av Ubisoft.

Frykter for de ansatte

Ubisoft frykter etter alt å dømme at overtagelsen skal virke inn på den daglige driften av selskapet, særlig den kanadiske delen der over 3000 personer er ansatt. Ifølge Gamasutra snakket Yves Guillemot også nylig med Quebecs minister og Kanadas statsminister, antageligvis om nettopp Vivendis overtagelsesforsøk og effekten det kan ha på de mange jobbene.

De kanadiske byene legger godt til rette for spillutvikling ved å tilby store skattelettelser for bransjen. Ubisoft har nytt godt av dette siden de åpnet sine kanadiske kontorer i 1997, og er nå en stor aktør i bransjen i Monteral, Québec, Toronto og Halifax.

Et av årets storspill er like rundt hjørnet, men ikke uten drama.
Ubisoft avviser at The Divisions PC-utgave begrenses av konsollene »

Siste fra forsiden