Rabbids Coding

Ubisoft vil lære barna å kode

Lær deg å programmere sammen med de ravende gale rabbids-figurene.

Ubisoft er, som alle andre spillutgivere, avhengige av at nye generasjoner forstår seg på og har interesse for programmering. Nå vil de tilsynelatende ta grep selv, med et gratis programmeringsspill som heter Rabbids Coding.

Spillet skal slippes på Uplay den 8. oktober, altså førstkommende tirsdag, og gir spillerne kontroll over en gjeng rabbider som må rydde opp i et rotete romskip.

Et enkelt program i Rabbids Coding.
Ubisoft

Programmering via tankekontroll

For å få de ravende rabbidene til å gjøre det du vil kan du enten utnytte deg av tankekontroll-hjelmer, som lar deg gi dem detaljerte instruksjoner, eller rett og slett plassere pølser på strategiske steder. Målet for hvert nivå er å sikre at rabbidene gjør det du trenger, ved hjelp av et enklest mulig sett med instruksjoner.

Hvor avansert spillet blir gjenstår å se, men i beskrivelsen snakker Ubisoft om programmeringskonsepter som sløyfer og betingelser.

Rabbids Coding skal ikke kreve noen tidligere kunnskap om programmering. Grensesnittet skal være lettfattelig, og lar deg dra enkle instruksjoner fra en meny og legge dem i den rekkefølgen du vil.

«Hvis du er gammel nok til å lese, er du gammel nok til å spille Rabbids Coding,» sier Daniel O'Connor fra Ubisoft i annonseringen.

Ubisoft håper også at spillet skal bli brukt av lærere og skoler rundt om i verden. De skriver per nå ikke noe om hvilke språk det blir tilgjengelig på.

Siste fra forsiden