Uendelig med verdener i Age of Wonders III

Triumph røper hvordan det etterlengtede strategispillets verdener blir skapt.

Triumph Studios

Age of Wonders-serien trollbandt mange med sin vanedannende blanding av imperiebygging, krigføring og taktisk kamp – men da markedet for turbaserte PC-strategispill begynte å slite så det ut til at denne serien var et av mange ofre. Utviklerne i Triumph Studios skiftet beite, og byttet Age of Wonders ut med de artige Overlord-spillene.

Nå har elementer som digital distribusjon ført til at det nok en gang går an å tjene gode penger på spill utgivere for ti år siden ville fnyst av som nisjeprodukter, og Age of Wonders er tilbake – delvis finansiert av den styrtrike svensken bak Minecraft. Spillet skal etter planen komme ut sent i mars.

Som med forgjengerne vil Age of Wonders III by på turbasert strategi satt til et fargerikt fantasiunivers med monstre, alver og så videre. Spillet skilter blant annet med taktisk kamp og flere rollespillinspirerte elementer.

Ny video viser dataskapte miljøer

I en nylansert video bruker utviklerne cirka 18 minutter på å demonstrere spillet. De viser blant annet en nyannonsert lederklasse, og handlingen foregår i et dataskapt spillmiljø.

Triumph har nylig snakket litt om nettopp disse dataskapte spillmiljøene. De har nemlig brukt mye tid på å skape et system som kan bygge troverdige, utfordrende og interessante miljøer fra bunnen av, slik at spillerne aldri går tom for nye verdener å erobre.

Startposisjonen i et datagenerert miljø. (bilde: Triumph Studios).

Det finnes flere typer verdener, og spillerne får en rekke innstillingsmuligheter når de vil lage en ny verden å spille på. Dessuten sørger systemet for rettferdige startposisjoner for de ulike fraksjonene, og skal også forsøke å oppfordre til krig ved å skape ulike områder som vil være ekstra interessante for spillerne å ta kontroll over.

Det hele kompliseres selvsagt litt av at standardverdener også får hulesystemer under overflaten, som kan koloniseres og kriges om. Hvordan Triumph oppnår alt dette kan du lese i en bloggpost fra tidligere denne måneden.

Age of Wonders 3 er ikke det eneste fantasibaserte strategispillet som kommer i løpet av årets første del. Det herlig vanedannende Warlock: Master of the Arcane får en oppfølger i år, og i tillegg kommer Endless Legend fra skaperne av romstrategispillet Endless Space. Vi kan også se frem til Master of Magic-inspirerte Worlds of Magic.

Siste fra forsiden