Mannen bak Minecraft finansierer Age of Wonders III

«Notch» har investert i strategispillet.

Da Triumph Studios overraskende kunngjorde Age of Wonders III i forrige uke, var det snakk om at de samarbeidet med en «stor» partner om spillet. På det tidspunktet ble det spekulert i om partneren kunne være Epic Games, som tidligere har vært involvert i serien, og Triumph-sjef Lennart Sas gjorde ikke noe for å avkrefte teorien.

Nå er det imidlertid klart hvem partneren er – og det er ikke Epic. I stedet er det Markus «Notch» Persson, skaperen av det ultrapopulære spillet Minecraft.

Partnerskapet skal ha kommet i gang i fjor sommer. Lennart Sas har snakket med Eurogamer, og forteller:

– Vi la merke til at en av de tilfeldige tekstene som popper opp på Minecrafts tittelskjerm nevnte Age of Wonders. Så jeg tenkte «hvorfor ikke?», og sendte ham en epost.

Sas fortsetter:

– Det skjedde definitivt ikke over natten, og han hadde en sunn forretningstilnærming til prosjektet. Den største frykten hans var at det ville koste ham mye tid, så det hjalp at vi hadde laget denne typen spill før og allerede hadde kommet langt med utviklingen.

En perfekt partner

På det tidspunktet hadde Triumph en demo av spillet, som de viste til forskjellige utgivere for å få finansiert det ferdige prosjektet. Markus Persson ble imidlertid drømmepartneren, ettersom han var en tilhenger av serien og ikke insisterte på å eie spillet. Han blander seg heller ikke inn i utviklingen i noen særlig grad, ifølge Sas.

Dette kan vi tydeligvis takke Notch for.

Takket være Persson har Triumph de midlene de trenger for å fullføre spillet på egenhånd. De vil likevel ikke utelukke muligheten for å samarbeide med en utgiver for å bringe spillet til markedet.

Persson har også tidligere vurdert å investere i utviklingen av uavhengige spillprosjekter. Etter en berømt Twitter-episode var han i samtaler med Double Fine om muligheten til å bringe en oppfølger til kultklassikeren Psychonauts til verden. Det prosjektet viste seg imidlertid å være for dyrt.

Age of Wonders III blir, i likhet med sine forgjengere, et turbasert strategispill der du må bekjempe andre fraksjoner i en fargerik fantasiverden. Du kan velge mellom en rekke lederskikkelser, inkludert kriger, prest og magiker. Så sender du helter og hærer rundt på spillkartet for å overvinne fiendehærer, erobre byer, utforske ruiner og finne skatter.

Les også: Anmeldelse: Age of Wonders II
Les også: Ti retroskatter på nettet

Siste fra forsiden