Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi magi, zombier, fargerike soldater og flysimulator satt til Venus.

Endelig er det helg, og vi kan gå på ski eller skøyter, brekke beina, dra på sykehuset og kose oss med store smerter i lang, lang tid fremover. Alternativt kan vi spille spill i fred, ro og trygghet, og her er de nedlastbare nyutgivelsene som kjemper om tiden vår denne uken:

Around the World (Wii).

Wii og DSi

Wii har fått to utgivelser. Først ut er Around the World, hvor du får reise verden rundt og svare på spørsmål om landene du besøker. Temaene inkluderer monumenter, historie, sport, kunst, litteratur og mennesker. Du kan spille alene eller med venner. Jewel Keepers er et Bejeweled-aktig hjernetrimspill med 40 Påskeøy-inspirerte nivåer.

På DSi starter vi med det enkle og familievennlige strategispillet Ancient Tribe, hvor målet er å lede en liten stamme til triumf og suksess. Boom Boom Squaries er et action/hjernetrimspill hvor du må ødelegge invaderende firkantmonstre. Ferryman Puzzle er enda et hjernetrimspill, denne gangen basert på den tradisjonsrike gåten om hvordan man skal få ulver og sauer over ei elv uten at ulvene kommer i overtall. Sist ut er Puzzle to Go: Baby Animals, et puslespill hvor du må pusle sammen bilder av søte dyrebabyer.

Breach (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

På Microsofts konsoll har vi kun fått ett nytt spill denne uken, nemlig Breach. Dette har også blitt lansert for PC. Breach er et flerspillerfokusert førstepersons skytespill, som blant annet skilter med svært ødeleggbare miljøer (noe som ifølge utviklerne får store konsekvenser for hendelsene på slagmarken). Våpen og utstyr skal være tro mot virkeligheten, og spillet byr på flerspillerkamper hvor to lag på opptil åtte personer kjemper mot hverandre.

Dead Space: Extraction (Wii og PS3).

PS3 og PSP

Wii-spillet Dead Space: Extraction har blitt overført til PS3, og inkludert med Dead Space 2. Det kan også kjøpes selvstendig, fra PSN. Dead Space: Extraction er et skytegalleri («rail shooter») som foregår i Dead Space-universet. Handlingen foregår langt ute i verdensrommet på gruvestasjonen Aegis VII som har blitt rammet av en mystisk infeksjon. Når infeksjonene sprer seg blant befolkningen blir det fort klart at noe må gjøres, og det blir selvsagt din oppgave å rydde opp og redde de overlevende.

GreenTechPLUS+ (PSP og PS3).

Vi har også fått to «minis»-utgivelser for PSP og PS3. greenTechPLUS+ er en forbedret utgave av greenTech+ for PC, og her styrer du en svært miljøbevisst orkan. Ved å samle opp og frakte forrurenset luft fra fabrikkene til rensesystemene kan du kanskje hindre global oppvarming. Ukens andre «minis» er Denki Blocks (som også finnes på iFormatene). I dette hjernetrimspillet blir du bedt om å flytte fargede blokker (med mange ulike fasonger) i riktig posisjon. Til slutt tar vi med at nostalgikerne på PS3 og PSP kan laste ned PlayStation 1-spillet Tomb Raider: The Last Revelation, mens PSP-folket har fått to ferske spill: Spectral Souls: Resurrection of the Ethereal Empires og Ys: The Oath in Felghana. Sjekk PlayStation-bloggen for ukens fulle oppdatering.

Monday Night Combat (Xbox 360 og PC).

PC

Som nevnt i Xbox 360-delen har onlineskytespillet Breach blitt lansert for PC. Skroll opp for mer informasjon om spillet.

Så har vi Monday Night Combat (som ble lansert på 360 i fjor). Dette er en blanding av tredjepersons skytespill og «tower defense»-spill, hvor du må bygge forsvarsverker samtidig som du løper rundt og tar deg av fiender selv. Opp til fire personer kan samarbeide, og det er seks forskjellige klasser å velge mellom. Dessuten kan opp til 12 spillere kjempe mot hverandre på nettet. I tillegg til tradisjonelle flerspillerkamper kan spillet skilte med en samarbeidsmodus for to spillere, hvor de må forsvare seg mot horder av kjipe roboter.

Magicka (PC).

Magicka er et action/eventyrspill som foregår i en fantasyverden inspirert av nordisk mytologi. Du får rollen som en mektig trollmann, og kan slå deg sammen med opp til tre andre spillere for å redde verden fra en typisk fantasy-onding. Spillet fokuserer på magi, og skilter med et spennende system for magiske angrep. Her får du tilgang på syv ulike grunntyper med magi (stort sett basert på elementene), og disse kan kombineres akkurat slik du ønsker. Hovedfokus ser ut til å være på samarbeidsspilling for opp til fire spillere.

Trino (PC).

Neste spill ut er Trino, et slags action/hjernetrimspill der du må drepe rommonstre ved å lage driangler som du fanger dem i. Spillet kan skilte med nesten 50 nivåer, 18 forskjellige typer fiender og «beroligende» grafikk og musikk.

Vi tar også med hjernetrimmeren Astroslugs (for PC og Mac), hvor målet er å få plass til en haug puslebrikker på spillbrettet. Men det er lettere sagt enn gjort, etter som formene deres sjeldent passer sammen.

Atom Zombie Smasher (PC, Mac og Linux).

Så har vi Atom Zombie Smasher, et actionstrategispill der du får et overblikksbilde over en by, og må redde sivile og renske den for zombier ved hjelp av alt fra atombomber til snikskyttere. Spillet inkluderer samarbeidsmodus for opp til tre stykker, og omgivelsene er tilfeldig genererte og fullstendig ødeleggbare. Atom Zombie Smasher er lansert for PC, Mac og Linux (PC og Mac-utgavene kan også kjøpes fra GamersGate).

Football Live (PC).

Mange har prøvd å gjenskape magien til Sensible Soccer-spillene, men det har vist seg å være rimelig vanskelig. Football Live er det nyeste forsøket. Her får vi spille fotball fra fugleperspektiv (eller andre perspektiver, etter som spillet er i 3D). Utviklerne lover enkle kontroller, realistisk ballfysikk, redigeringsverktøy som lar deg lage egne lag, og mye mer.

Til slutt, litt retromoro. Good Old Games har lansert den ambisiøse strategiklassikeren Dark Reign (sammen med en utvidelsespakke). De har også fulgt etter DotEmu og lansert det like ambisiøse eventyrspillet The Last Express. Vi tar også med at Sega har lansert en haug Sega Mega Drive-spill på Steam (de samme utgivelsene som dukket opp på GamersGate for noen uker siden).

Venus Patrol (PC).

Gratisutgivelser

Liker du flysimulatorer? Hva er det i så fall du liker ved dem? Er det autentiske flymaskiner og oppdrag fra virkelige kriger, eller er det det å fly i seg selv som hekter deg? Om det er sistnevnte, bør du ta en titt på Venus Patrol. Dette er en skikkelig flysimulator med ekte, klassiske fly og realistisk fysikk – men handlingen foregår i «luften» over Venus.

Aurora (PC).

Så sendes en takk til forumbruker Kharan, som gjorde meg oppmerksom på at strategispillet Aurora har fått en ny versjon. Dette er et 4X-spill hvor du får lede ditt eget romimperium, men tro ikke at dette er noen lett jobb. Spillet har nemlig et Dwarf Fortress-aktig detaljnivå, og en læringskurve som visstnok får Eve Online til å se ut som en søndagsskoletur.

En litt mer medgjørlig læringskurve finner vi i det artige lille plattformspillet Tiny Barbarian, hvor du spiller en liten barbar som jakter på sitt livs kjærlighet i et livsfarlig, todimensjonalt isøde.

Vi avslutter med en vanedannende liten perle som heter Dash-Da-Dash DX. Her må du forsøke å holde det vesle romskipet ditt unna kuleregnet fra toppen av skjermen, mens du jakter på diamanter.

Lysten på flere spill? Forrige ukes artikkel er bare et lite klikk unna.

Siste fra forsiden