Feature

Ukens nettutgivelser

Skyt romkryp, bind klosser, hjelp fly å lande og ta over verden.

Denne uken hopper vi bare over introduksjonen, og går rett på spillutgivelsene:

Pac-Man Championship Edition DX (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens høydepunkt på Xbox 360 ser ut til å være Pac-Man Championship Edition Deluxe. Dette er en ny utgave av Pac-Man CE, som imponerte sokkene av selv de mest Pac-Man-trette for tre år siden, og utgiver Namco Bandai lover at alle elementer av det klassiske spillet har blitt oppgrader. Det skrytes av ny grafikk, nye lyder, flere labyrinter og mye mer.

Alien Breed 3: Descent (Xbox 360 og PC).

Spill nummer to på boksen med det ukjente i er Alien Breed 3: Descent. Dette er det siste spillet i den nye Alien Breed-trilogien, og er også ute på PC for de som foretrekker å drive masseslakt av ekle romvesener på datamaskinen. Som de andre nye Alien Breed-spillene er dette et hektisk skytespill hvor handlingen sees ovenfra, og igjen inkluderes samarbeidsmodus og flerspillerspill.

Den virtuelle spillehallen Game Room (også for PC) har ikke akkurat imponert i det siste, og sjansene er små for at Intellivision-spillene Skiing, Slapshot Super Pro Hockey og Space Battle hjelper særlig på inntrykket, men her er de i alle fall.

Prince of Persia: Sands of Time (bildet er fra originalen).

PlayStation Network

På PS3 starter vi med Prince of Persia: Sands of Time HD, som er en oppgradert versjon av det jeg for noen år tilbake refererte til som «det nye Prince of Persia-spillet». Tiden flyr. Har du forresten lest historien om Prince of Persia-serien? Uansett, i Sands of Time må du som den persiske prinsen rette opp et katastrofalt uhell med tidens timeglass, i samarbeid med ei vakker (og treffsikker) jente. Spillet leverer en herlig blanding av plattform-moro, action og lett hjernetrim.

Crazy Taxi (PS3).

Men dette er ikke det eneste nostalgiske gjensynet PS3-eiere kan glede seg over. Sega har nemlig lansert DreamCast-klassikeren Crazy Taxi for Sonys strømlinjeformede boks (360-eiere får det neste uke, ifølge mine virtuelle papirer). I dette elleville arkaderacingspillet må du frakte passasjerer rundt i San Fransisco, så raskt og uvettig som overhodet mulig. Nyutgaven kommer med HD-grafikk og surround-lyd, to spillmoduser (arkade og original) og flerspiller.

Who's that Flying?! (PS3 og PSP).

Sony har også lansert tre originale PlayStation-spill (for både PS3 og PSP), nemlig Critical Depth, Sports Superbike 2 og Gunship. Så har vi «minis»-spillet Who’s that Flying?! (også for både PS3 og PSP), som beskrives som en blanding av sideskrollende skyteaction, «tower defense» og «quick time events». Her får vi 40 nivåer med massevis av action og fargerik grafikk. Vi tar også med PSP-spillene Peggle, CLADUN: This is an RPG! og DISGAEA Infinite.

Bit.Trip Fate (Wii).

Wii og DSi

Det er vel liten tvil om at ukens høydepunkt for Wii er Bit.Trip Fate (ikke minst fordi det også er den eneste Wii-utgivelsen denne uken). I likhet med resten av serien blander Bit.Trip Fate nytenkende gameplay med herlig retropresentasjon (chipmusikk er den beste musikken). Denne gangen får vi servert et sideskrollende skytespill, hvor CommanderVideo beveges fremover langs en fastsatt bane.

GO Series: Iwy the Kiwi? mini (DSi).

DSi har fått to nye spill (og et nytteprogram) denne uken. Først ut er GO Series: Ivy the Kiwi? mini. Jeg hadde kanskje tenkt ut et litt annet navn, men så er jo ikke jeg noen ekspert på slike avanserte saker – og navnet er i det minste beskrivende nok. Dette er nemlig en miniversjon av Ivy the Kiwi?, og er et hjernetrimspill der du må hjelpe den nyklekkede kiwien Ivy gjennom farlige miljøer ved å tegne vinranker på skjermen. Spill nummer to er Supermarket Mania, hvor du må drive et supermarked og sørge for at kundene er fornøyde. Ukens nytteprogram er Nintendo Countdown Clock, en kalender.

PC og Mac

Apache Air Assault (PC, PS3 og Xbox 360).

Først må jeg minne om at Alien Breed 3: Descent er ute på Steam. Sjekk Xbox 360-delen for informasjon om spillet.

Helikopterspillet Apache Air Assault er ute i butikk i dag – hvis du eier Xbox 360 eller PS3, vel og merke. For PC er spillet å finne hos utviklernes digitale distribusjonsportal, YuPlay. Her får du fly et av tidenes kule kamphelikoptre, Apache AH-64D Longbow (og jeg utfordrer alle som sier det er en stygg maskin til virtuell nevekamp), i kamp rundt omkring på kloden. Spillet skilter med både simulatormodus og arkademodus, og byr også på rimelig lekker grafikk.

Zen Bound 2 (iPhone, PC og Mac).

Så over til noe langt, langt roligere. Zen Bound 2 er ute til Mac og PC (tidligere lansert for iPhone). Dette er et hjernetrimspill med et merkelig konsept. Målet er nemlig å binde ulike tredimensjonale objekter med tau, slik at så mye som mulig av objektene dekkes av en slags maling. Det høres kanskje lett ut, men perfeksjonistene som vil dekke 100% har litt av en jobb foran seg. Spillet har over 100 nivåer og en avslappende presentasjon.

Flight Control HD (iPhone, iPad, PS3, PC og Mac).

Et annet iPhone-spill som har kommet til PC og Mac er Flight Control HD (dette kom også til PS3 tidligere i høst). Her får du rett og slett rollen som flygeleder, og må forsøke å avvikle trafikken ved en stor flyplass så raskt som mulig, helst uten at flyene kolliderer (det er nemlig ikke bra). Spill på ni forskjellige kart, og kos deg med et Steam-eksklusivt «stunt»-kart.

Ion Assault (PC og Xbox 360).

Så har vi PC-utgivelsen Ion Assault, som for en gangs skyld ikke kommer fra iPhone – men Xbox 360. Her må du sette deg inn i et futuristisk romskip, og kjempe deg gjennom 20 varierte nivåer fulle av avskum fra det ytre rom. I stedet for konvensjonelle våpen må du utnytte deg av energipartikler du finner i rommet. Underveis kan du selvsagt oppgradere skipet ditt, og bekjempe gigantiske «sjefer».

Defenstar (PC og Mac).

Mens vi snakker om romskytespill passer det godt å ta med Defenstar. Dette er et horisontalt skrollende romskytespill inspirert av Defender, Dropzone og Datastorm (og hvis du kjenner til alle disse tre spillene får du stjerne av meg). Her må du beskytte verdifulle «pods» mot angrep fra det ytre rom. Det hele akkompagneres av musikk laget av Reyn Ouwehand, noe som absolutt lover godt. Dette spillet er også ute for PC og Mac.

Clones (PC).

Så har vi Clones, som har hentet inspirasjon fra klassiske Lemmings. Her må du lede dine vandrende klonevesener gjennom farlige omgivelser, og gi dem ordre om å bygge eller grave for å unngå å bli drept eller sette seg fast. Spillet kan skilte med over 150 nivåer, og har også mulighet for flerspiller for opp til 16 spillere. I flerspiller må du sørge for å redde dine egne kloner mens du saboterer for motstanderne. Hvis ikke alt dette er nok, kommer spillet med et redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne nivåer.

Dinner Date (PC).

Særere spill enn The Dinner Date skal det godt gjøres å finne. Her spiller du nemlig en fyr som har invitert ei jente til middag, og som sitter klar med maten og vinen, men opplever at hun ikke kommer. Hele greia foregår ved bordet, og du kan manipulere ulike ting mens tiden går og mannen hele tiden tenker sine tanker om det som skjer.

Da er nok Super Yum Yum Puzzle Adventures litt lettere å forstå seg på. Dette spillet stammer fra mobile plattformer, og er et hjernetrimspill der du styrer en liten drage gjennom fargerike 2D-miljøer (sett ovenfra). Spis frukter og unngå feller. Et annet ferskt hjernetrimspill er Conveyor Chaos, hvor du må rette opp i samlebåndsproblemer.

Age of Conquest III (PC, Mac, Linux, Android og iPhone).

Neste spill ut er Age of Conquest III, som har blitt lansert på PC, Mac, Linux, Android (yay!) og iPhone. Dette er et turbasert strategispill som har hentet inspirasjon fra brettspillet Risk, og lar deg bygge opp et middelalderimperium og kjempe om å ta over verden (husk å le ondskapsfullt når du gjør det).

Til slutt litt nostalgi, i form av Baldur's Gate II (inkludert Throne of Baal) DRM-fritt på GOG. Er dette tidenes rollespill (nei, men du skal få lov til å være uenig)? Vi nevner også at DotEmu har lansert Robin Hood: The Legend of Sherwood.

Trials Legends (PC).

Gratisutgivelser

Skaperne av Redlynx Trials 2 og Trials HD har lansert et gratis spill i samme stil for PC. Dette heter Trials Legends, og inkluderer 33 baner fra deres gamle webutgivelser. Som seg hør og bør får vi verdensomspennende poengtavler, og et redigeringsverktøy er også med. Uheldigvis har de valgt å gjøre spillet eksklusivt for folk som liker dem på Facebook, men utenom at du må selge sjelen din til Facebook-guden er det gratis.

Ellers har jeg ikke funnet så mye spennende denne uken (kanskje du har noe å bidra med i forumtråden?), men ta en titt på det noe spesielle plattformspillet ...but that was [yesterday].

Sjekk forrige ukes artikkel for mer moro.

Siste fra forsiden