Feature

Ukens nettutgivelser

Vi har fått glupske romvesener, spenstige kattejenter og magiske underbukser.

Dette har vært en glimrende uke for eiere av Xbox 360 og PS3, men også Nintendo-eiere og PC-folk har fått noe å glede seg over.

Alien Breed 2: Assault (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

Dette har vært en rekorduke på Xbox Live Arcade. Vi får hele fire nye spill til plattformen, og vi starter med Alien Breed 2: Assault. Dette er kapittel nummer to i den nye Alien Breed-serien, og som det første spillet er det snakk om et skytespill der du må navigere deg gjennom korridorene i et romskip fullstappet av mannevonde kryp fra det ytre rom. Handlingen sees ovenfra, og de fæle krypene angriper fra alle kanter. Spillet kom også ut til PC denne uken.

Blade Kitten (Xbox 360, PS3 og PC).

Så har vi Blade Kitten, et fargerikt actioneventyr som følger kattejenta Kit Ballard. På tross av både rosa hår og hale er hun livsfarlig, ikke minst takket være hennes unike svevende sverd. Hun må kjempe seg gjennom nitten fargerike nivåer fulle av fiender, plattformer og gåter, sammen med sin gode hjelper Skiffy. Spillet er også kommet til PS3 og PC denne uken.

DeathSpank: Thongs of Virtue (Xbox 360 og PS3).

Neste spill er DeathSpank: Thongs of Virtue, den superkjappe oppfølgeren til det Diablo-aktige actionrollespillet DeathSpank. Som i originalen spiller du superhelten DeathSpank (skapt av Monkey Island-veteran Ron Gilbert), som må drepe fiender, plyndre skattene deres og hjelpe ulike raringer rundt. Spillet er fullstappet av humor og spillklisjeer. Thongs of Virtue ble også lansert for PS3 denne uken.

Serious Sam HD: The Second Encounter (Xbox 360 og PC).

Sist ut for Xbox 360 er Serious Sam HD: The Second Encounter, som allerede er ute på PC. Dette er en forbedret nyutgave av den seriøse spillhelten Sams andre eventyr, og som før er det snakk om et førstepersons skytespill med tonnevis av fiender på skjermen samtidig og et heseblesende tempo. I tillegg til oppdatert grafikk får vi spennende nyheter, slik som samarbeidsspill gjennom kampanjen for opp til 16 spillere samtidig, og mange nye spillmoduser.

Om ikke fire store spill var nok, kan du også laste ned noen nye Game Room-spill denne uken (disse er, som vanlig, også ute på PC). Ukens utvalg er arkadespillet Galactic Warriors, Bowling og Plaque Attack for Atari 2600, samt Horse Racing for Intellevision.

Sonic Adventure (Xbox 360, PS3 og DreamCast).

PS3 og PSP

PSN har fått en like stor oppdatering som Xbox Live Arcade, men det ser kanskje ikke slik ut i denne artikkelen, etter som både DeathSpank: Thongs of Virtue og Blade Kitten allerede har blitt nevnt i Xbox 360-delen.

Spill nummer tre på PS3 er Sonic Adventure, en HD-utgave av Dreamcast-spillet fra 1998. Følg Sonic og diverse av vennene hans på eventyr i tredimensjonale miljøer, og når du er lei av å slåss mot Dr. Eggmans undersåtter kan du oppfostre din egen Chao. Dette spillet kom til Xbox 360 i forrige uke.

Sky Fighter (PS3).

Det siste store PS3-spillet er Sky Fighter, som ser ut til å være inspirert av klassikere som Wings of Fury og Falcon Patrol. Her kontrollerer du et krigsfly i sideskrollende omgivelser, og må forsvare ditt land fra fiendens angrep. Her må du kjempe både mot andre fly og mot mål på bakken, ved hjelp av maskingevær, bomber og missiler. Spillet har også flerspillermodus, inkludert samarbeidsspill og luftkamp mellom spillerne.

Arcade Sports: Bowling & Air Hockey (PS3 og PSP).

Sist ut er et «minis»-spill for PS3 og PSP. Arcade Sports: Bowling & Air Hockey er, som navnet tilsier, et spill hvor du får spille bowling og air hockey. Vi loves pen 3D-grafikk, «menneskelige» datamotstandere, intuitive kontroller og flerspiller for to. PSP-eiere kan også laste ned hjernetrimmeren Zuma, spillsamlingen 101 Games Megamix og flyspillet Ace Combat: Joint Assault.

Sjekk PlayStation-bloggen for en liste over alt det nye innholdet på PSN.

Robox (Wii).

Wii og DSi

Det har vært litt roligere på Wii denne uken, men til gjengjeld ser ukens WiiWare-utgivelse svært lekker ut. I Robox spiller du en robot som må utforske en fremmed planet full av hemmeligheter. Oppdraget ditt starter imidlertid med en krasjlanding som fører til at du mister alle egenskapene dine, og dermed må du begynne med gjenvinne disse. Heldigvis har du en gjeng mikroskopiske vesener i robotkroppen din, og ved å kontrollere disse kan du reparere den.

Mystic Quest: Legend (Virtual Console).

Wii-eiere kan også laste ned et Virtual Console-spill denne uken, Mystic Quest. Dette er et SNES-rollespill fra Square (før de slo seg sammen med Enix), hvor du må finne magiske krystaller for å redde planeten din.

Så, noen DSi-utgivelser. I GO Series: Defence Wars må du skyte og bombe invaderende fælinger (ved hjelp av pekeskjermen) for å redde basen din. I My Exotic Farm får du ta vare på seks forskjellige typer eksotiske dyr, og sørge for at de har det bra. I Music On: Learning Piano kan du bruke DSi-en din som en personlig pianolærer, og fremføre femten kjente klassikere.

Hannibal: Rome and Carthage in the Second Punic War (PC).

PC

Først må vi nevne at PC-eierne har fått to spill jeg allerede har skrevet om i Xbox 360-seksjonen. Dette er Alien Breed 2: Assault og Blade Kitten (Steam, GamersGate, Impulse).

Disse to spillene er egentlig de to høydepunktene på PC, men vi kan også nevne strategispillet Hannibal: Rome and Carthage in the Second Punic War, som lar deg delta i krigen mellom Romerriket og Karthago. Spillet skal være rimelig lett å lære, og kan dessuten skilte med pen grafikk i stil med gamle, håndtegnede kart.

Metal Brigade Tactics (PC).

Mer strategi (eller rettere sagt taktikk) får vi i Metal Brigade Tactics. I dette turbaserte spillet må du overvinne fienden ved hjelp av store kamproboter, og spillet skilter med en omfattende kampanje og rollespillelementer.

Hvis du heller liker biler, kan du ta en titt på Ride 'em Low, hvor du får kjøpe biler, style dem og rote med motorene for å få dem til å oppføre seg slik som du ønsker.

Baldur's Gate (PC).

Nettbutikken Good Old Games er tilbake, etter tidenes tåpeligste PR-stunt, og relanseringen bæres frem av rollespillklassikeren Baldur's Gate (sammen med utvidelsespakken Tales of the Sword Coast). Dette spillet har ikke tidligere vært tilgjengelig via digital distribusjon, og regnes som et av de spillene alle rollespilltilhengere ha prøvd.

Twisted Lands (PC).

Noen småspill til slutt. Faerie Solitaire er et historiebasert kabalspill hvor målet er å redde små feer i et magisk land. Snark Busters er et skjult objekt-spill der du må finne små, magiske vesener. World Riddles: Seven Wonders er et hjernetrimspill med ulike typer puslenøtter fra hele verden. Twisted Lands: Shadow Town er et skjult objekt-spill for voksne, med massevis av nøtter. Heroes of Kalevala er et «match 3»-spill basert på finsk mytologi. Hospital Haste er et spill der du må drive ditt eget sykehus.

Feign (web).

Gratisutgivelser

MooD: Waist-High in Hell er et skytespill hvor handlingen sees ovenfra, og du gjetter aldri hvor inspirasjonen er hentet fra.

Eventyrspillerne kan ta en titt på Snakes of Avalon, en halvsurrealistisk og blodig komedie som omhandler mord, kannibalisme og en tragisk kjærlighetshistorie mellom en mann og en fisk.

Ta også en titt på nettspillet Feign. Dette er et førstepersons labyrintspill, men ting er ikke helt som de ser ut.

Det var det for i dag. Sjekk forrige ukes artikkel for mer. Eller klikk på en tilfeldig YouTube-lenke (skulle likt å se spillutviklere bruke noe av den teknologien).

Siste fra forsiden