CS:GO - Krigen i Ukraina

Ukrainsk CS:GO-spiller drept i krig

Krigen i Ukraina har tatt mange liv - også fra den ukrainske CS:GO-scenen.

Lukasjohnns/Pixabay

Den tredje juni ble det rapportert fra det Ukrainske forsvarsdepartementet at den Ukrainske soldaten Ostap «Oni» Onistrat skal ha blitt truffet av granatsplinter, og som følge av dette - mistet livet mens han forsvarte landet sitt mot den russiske invasjonen.

Kjent i det ukrainske CS:GO-miljøet

Treneren for det ukrainske CS:GO-laget Monte - Sergey «lmbt» Bezhanov, var raskt ute på Twitter samme dag for å hedre sin landsmanns minne etter at det ble kjent at Onistrat hadde mistet livet.

Onistrats eneste dokumenterte turnering er ZUEL Mesterskapet i desember 2021, bare et par måneder før invasjonen av Ukraina startet. Turneringen ble avholdt i Cherkasy hvor motstanderlaget BAZA vant finalen mot Onistrats LIBERTATEM.

LES OGSÅ: Fra NaVi til krigen

Ukraina-konflikten

Konflikten mellom Ukraina og Russland har rot tilbake til 2013 da daværende president Viktor Janukovytsj i siste liten ikke valgte å underskrive en assosieringsavtale med EU. Denne beslutningen skapte stor misnøye i Ukraina og førte til masseprotester i Kiev.

Janukovytsj flyktet til Russland, og Arsenij Jatsenjuk overtok som president med et mer EU-vennlig utgangspunkt. Russland hadde en lovlig militærbase på Krim og tok provinsen uten militære sammenstøt med Ukraina. Den 16. mars avholdt Russland folkeavstemninger på Krim som ga et massivt flertall for å slutte seg til Russland - en avstemning som ikke er blitt anerkjent internasjonalt.

LES OGSÅ: Counter-Strike-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina

I februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina med hovedmål om å ta kontroll over landet. Krigen fortsetter å koste liv og pågår fortsatt.

Siste fra forsiden