Unggutt lurte over 5500 Counter-Strike-juksemakere til å bli utestengt av Valve

Spillerne gikk rett i fella.

Du er ikke alene om å mislike juksemakere. Som en ordinær spiller er det lite annet å gjøre enn å rapportere de som jukser.

Reddit-brukeren AndroidL fikk imidlertid en veldig god idè. Over en periode på to uker lanserte han tre forskjellige utgivelser av sine jukseprogram, som kalles «hacks» på fagspråket. Disse programmene skulle gi spillerne store fordeler i Counter-Strike: Global Offensive, men det egentlig målet med programmene var å gi nedlasteren en Valve Anti-cheat-utestengelse.

Lurte brukerne i en felle

De to første utgivelsene hadde en usynlig nedtelling. Jukseprogrammet fungerte som det skulle en stund, men etter et visst tid fikk spillet en usedvanlig rar synsvinkel, ekstra helse og ekstra skudd. Dette resulterte i utestengelse.

Denne synsvinkel var noe av det som fikk nedlasterne av jukseprogrammet til å bli utestengt av Valve.

I det siste, og mest populære programmet, fikk nedlasterne direkte utestengelse dersom de åpnet jukseprogrammet og gikk inn i en kamp. Alle programmene var gratis.

Responsen på dette stuntet har vært enorm. Totalt har over 5500 brukere lastet dem ned og nærmere 30 000 har besøkt nettsiden den ble lansert på.

Ønsker å gjøre det igjen i større skala

Reddit-brukeren hylles nå på Reddit. Gjennom kommentarer på foraet skriver AndroidL:

– Jeg ønsker å gjøre dette igjen, selv i en større skala, men jeg søker en karriere innen programutvikling og vil ikke havne i juridisk trøbbel. Spesielt siden jeg er mindreårig og karrieren ikke har begynt. Jeg venter for å se hvordan dette går, før jeg vurderer om det er trygt å gjøre noe lignende igjen.

Han forklarer at han er inspirert av Reddit-brukeren «receiven», som gjorde et lignende prosjekt tidligere.

Tenker fremtidige juksemakere tenker seg en ekstra gang før de laster ned et lignende program.

Siste fra forsiden