Unikt DS-tilbehør fra Nintendo

Nintendo har lansert en merkverdig liten sak som lar deg flytte DS-en som en mus.

Den japanske konsollgiganten Nintendo har utført mange eksperimenter i løpet av de siste 20 årene, og kan se tilbake på en rekke suksesser og minst like mange flopper. Nå er de i gang igjen, med en merkelig liten sak som du kan feste DS-en på, og så bevege den rundt på en bordflate som en mus.

Takket være en innebygd optisk sensor vet DS-en hele tiden hvordan du flytter den, og du kan dermed bruke dette systemet som kontrollmetode i spill. Du kan se hvordan det fungerer i en video på Nintendos japanske DS-nettsted.

DS-spill som bruker de nye kontrollene må selvsagt være laget spesifikt for å utnytte seg av denne teknologien, og for øyeblikket finnes det bare ett slikt spill. Dette heter Slide Adventure: Mag Kid, og følger en liten robot på jakt etter de forsvunne robotdelene hans.

For øyeblikket har Nintendo kun lansert denne saken i Japan, og de har ikke sagt noe om eventuelle planer for å levere systemet i Europa eller Nord-Amerika. Antakeligvis venter de på japanernes reaksjon før de gjør seg opp en mening om hvorvidt dette produktet skal få en bredere distribusjon eller ikke.

Siste fra forsiden