USA-senator ut mot Grand Theft Auto

Kanskje ikke så overraskende, men amerikanske politikere fortsetter å hamre løs mot de uskyldige, søte Grand Theft Auto-spillene.

Det er demokraten og Connecticut-senatoren Joseph Lieberman som denne gangen står for utspillene. Under en konferanse på Dartmouth College i USA - for øvrig en kvinnekonferanse - prøvde Lieberman seg på den velkjente "jeg forstår dere jenter"-teknikken for å sikre seg politisk medlidenhet.

I følge nyhetsbyrået Reuters kalte senatoren Grand Theft Auto-spillene for "fryktelige", og mente at utvikleren, Rockstar Games, burde opptre langt mer ansvarlig. Lieberman kjemper mot overdreven bruk av sex og vold i underholdningsindustrien.

- Spilleren blir belønnet for å angripe en kvinne, presse henne mot bakken, sparke henne, til slutt drepe henne, samt skyte henne igjen og igjen. Jeg appellerer til underholdningsselskapene - de har rett til å gjøre dette, men de har også et ansvar om å ikke gjøre det hvis vi vil oppdra vår neste generasjons sønner til å behandle kvinner med respekt, sa Joseph Lieberman i går.

Dermed føyer uttalelsen seg inn i den lange rekken av klager rettet mot det usedvanlig voldelige spillet, som mer eller mindre kun går ut på å ta et dypdykk ned i de kriminelles verden samtidig som du lever ut et liv som psykotisk bildrapsmann. For ikke lenge siden krevde det haitiske samfunnet i USA at spillet skulle omgjøres fordi et av oppdragene gikk ut på å drepe nettopp medlemmer i denne folkegruppen. Forslaget gikk i gjennom.

Kritikken mot spillet er nok ikke særlig uberettiget heller. Grand Theft Auto-spillene har klart definert 18-års aldersgrense, noe som kommer spesielt godt frem på den nye Xbox-utgaven - Grand Theft Auto Double Pack - hvor advarselen pryder store deler av fremsiden.

Siste fra forsiden