Steam

Valve fjerner over 1000 spill fra Steam på få dager

Utviklere anklages for å ha misbrukt plattformen.

Skjermilde SidAlpha, montasje Gamer.no

I det som må sies å være en ganske betydelig utrenskning har Valve på få dager fjernet rundt 1000 spill fra sin populære distribusjonsplattform Steam. Det melder blant andre nettstedet PC Gamer.

Valve skal ha uttalt at de nylig oppdaget at en håndfull partnere har misbrukt noen av Steamworks-verktøyene, og at de aktuelle utviklerne er blitt informert.

Steamworks er et programmeringsgrensesnitt som hjelper utviklere med å utvikle spill og modifikasjoner via ulike verktøy og tjenester.

Noen av de mange spillene som er bannlyst den siste tiden.
Skjermbilde/https: //steam.madjoki.com/

Mange fra samme utgiver

En spillutvikler opplyste på Twitter at en betydelig andel av de bannlyste Steam-spillene er blitt sporet tilbake til én enkelt russisk utgiver som benytter mange ulike navn, deriblant «Dagestan Technology».

Ingen store, kjente titler skal befinne seg blant spillene som nå er fjernet, og tilsynelatende er det hovedsakelig indiespill med relativt lav profil som er rammet.

Valve har også tidligere fjernet store mengder spill fra samme utvikler på kort tid, for eksempel fra utviklere bak såkalte «fake games» – spill der utvikleren har lagt inn minimalt med arbeid for å få det til å se ut som et spill gjennom å kun benytte innbakte utviklerverktøy.

Som PC Gamer peker på er imidlertid en rekke av spillene i dette tilfellet legitime spill, hvorav noen til og med har mottatt mange positive anmeldelser fra brukere, så hva utviklerne har gjort seg skyldige i denne gangen er uvisst. Valve har heller ikke delt detaljer ennå.

En liste over spillene som bannlyst de siste dagene finner du på denne siden.

Les også: Half-Life: Alyx er trolig bare begynnelsen på en større Half-Life-satsing fremover »

Siste fra forsiden