Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx er trolig bare begynnelsen på en større Half-Life-satsing fremover

Får vi endelig se Half-Life 3?

Valve overrasket nylig med kunngjøringen av et nytt Half-Life-spill, som viste seg å være en VR-tittel og kanskje ikke helt det mange fans hadde håpet på. Det er imidlertid mye mer på gang, ser det ut til.

I et intervju med nettstedet The Verge ble Valve-programmerer David Speyrer spurt om hvorvidt Half-Life: Alyx markerer en full retur til serien og om vi bør forvente mer – hvorpå han svarte bekreftende.

– Ja. Det er trolig ingen overraskelse at mange folk hos Valve har ønsket å gå tilbake til Half-Life-universet i lang tid, og denne opplevelsen (Half-Life: Alyx, red.anm.) har bare forsterket dette, sa Speyrer.

Valve

Vil vente på Alyx-mottakelsen

Valve-utvikleren la til at de først må vente og se hvordan det nye VR-spillet blir mottatt, men at de svært gjerne vil fortsette arbeidet med serien fremover. Hvorvidt dette vil resultere i det nå nesten mytiske Half-Life 3 gjenstår selvsagt å se.

Av andre opplysninger kunne Speyrer også gjenta det vi allerede vet, nemlig at Half-Life: Alyx er en forgjenger til Half-Life 2. Til tross for dette anbefaler han likevel spillere å spille gjennom Half-Life 2 før man gyver løs på VR-spillet, av grunner som visstnok vil bli synlige underveis i spillet.

Half-Life: Alyx er et spill som er laget fra grunnen av for virtuell virkelighet og lanseres i mars 2020. Spillet blir tilgjengelig for samtlige VR-briller som kjører SteamVR, altså Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift og Windows Mixed Reality.

Les også: Valve lager endelig nytt Half-Life-spill – i virtuell virkelighet »

Siste fra forsiden