Half-Life: Alyx No VR

Half-Life: Alyx-modifikasjon lar deg spille uten VR-briller

Opplev spillet med mus og tastatur.

Valve

Våren 2020 lanserte Valve sitt første Half-Life-spill på 13 år. Med krav om VR ble Half-Life: Alyx imidlertid ikke en spillopplevelse for alle, men nå har «moddere» tatt saken i egne hender.

Slik ser Half-Life: Alyx ut når man spiller uten VR-briller.

En gjeng som kaller seg GB_2 har snekret sammen en modifikasjon som lar deg spille Half-Life: Alyx uten VR-briller. «Half-Life: Alyx NoVR» kan i stedet oppleves på tradisjonelt Half-Life-vis, med mus og tastatur.

Prosjektet har vært under arbeid i lengre tid, og teamet har fått på plass en rekke alternative løsninger for funksjoner som ellers er avhengig av VR-styring. For eksempel kan diverse puslesekvenser som vanligvis krever forsiktige bevegelser med en VR-kontroller utføres med enkle tastetrykk.

Denne uka rullet GB_2 ut en ny oppdatering for modifikasjonen, som gjør det mulig å spille gjennom hele greia fra start til slutt. For å spille er du nødt til å eie et eksemplar av Half-Life: Alyx, men selve modifikasjonen kan lastes ned gratis via ModDB.

Enda gjenstår det en del arbeid med NoVR. Modifikasjonen bruker for eksempel brukergrensesnittet fra Half-Life 2, og planen er å erstatte dette med det offisielle Half-Life: Alyx-grensesnittet. Ellers mangler diverse animasjoner og det er foreløpig umulig å oppnå en håndfull Steam-trofeer, men dette skal også komme på plass etter hvert.

LES OGSÅ: Nå kan du spille Half-Life med strålesporing »

Siste fra forsiden