Half-Life: Alyx

Se 10 minutter fra Half-Life: Alyx

Nye videoer fra det kommende VR-spillet er sluppet.

Siden Valve kunngjorde sitt nye VR-spill Half-Life: Alyx har vi kun fått servert en kort trailer, men nå har vi endelig blitt begunstiget med skikkelige gameplay-videoer fra spillet.

Valve la nettopp ut tre klipp som til sammen viser oss rundt 10 minutter fra det kommende VR-spillet, med fokus på de ulike måtene å bevege seg på i spillet.

Den første videoen demonstrerer det teleporteringsbaserte systemet for bevegelse i spillet. I denne modusen står spilleren i utgangspunktet stille i de ulike scenariene man møter – selvsagt med muligheten til å snu på seg, samhandle med objekter og ikke minst skyte fiender.

Valve

Flere muligheter

Man beveger seg fremover ved å plassere en markør på et valgfritt punkt på bakken foran seg for dermed å teleportere seg til det valgte punktet.

Den andre videoen demonstrerer «continuous locomotion»-modusen, hvor spilleren ledes gjennom omgivelsene i en kontinuerlig bevegelse, mens det tredje klippet viser oss «shift locomotion» – som innebærer at spilleren «dras» mot det valgte punktet i en rask bevegelse.

Tanken med de ulike modusene er trolig å gi folk som sliter med kvalme og ubehag under VR-spilling flere muligheter.

Half-Life: Alyx ble offisielt avduket i november og er et spill som tidsmessig foregår mellom begivenhetene i det første og andre Half-Life-spillet. Der mange VR-spill best kan beskrives som korte demonstrasjoner, lover Valve et fullverdig spill med mye innhold.

Spillet lanseres den 23. mars og blir tilgjengelig for samtlige VR-briller som kjører SteamVR, altså Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift og Windows Mixed Reality.

Les også: Nyversjonen av Half-Life er endelig klar for lansering »

Siste fra forsiden