Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx-datoen er satt

Valve holder løftet om å slippe VR-spillet i mars.

Valve

Tre måneder etter kunngjøringen av Half-Life: Alyx, har Valve bekreftet den offisielle slippdatoen. Utvikleren holder løftet om lansering i mars, og dagen spillere kan glede seg til er mandag 23. mars.

Forløper til Half-Life 2

Half-Life: Alyx, det første innslaget i serien siden 2007, bygger videre på Valves enormt populære univers. Vi får imidlertid ingen fortsettelse på historien om Gordon Freeman, og som spilltittelen tilsier er det Alyx Vance som står i fokus her.

Handlingen foregår i City 17, en tid før Freeman ankommer byen i Half-Life 2. I rollen som nevnte Alyx tar spillere opp kampen mot Combine-styrkene som styrer byen med jernhånd. Vi får også et gjensyn med Eli Vance, og møter diverse nye figurer.

Valve har tidligere bekreftet at Half-Life: Alyx er på størrelse med Half-Life 2. Spillere kan med andre ord forvente å bruke rundt 10-15 timer på å komme seg gjennom spillet, som altså kombinerer klassiske Half-Life-elementer med alle mulighetene som virtuell virkelighet åpner for.

Half-Life: Alyx er utelukkende et VR-spill, som blir tilgjengelig for Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift eller Windows Mixed Reality.

Les også: Half-Life: Alyx er trolig bare begynnelsen på en større Half-Life-satsing fremover »

Siste fra forsiden