Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx er omtrent like stort som Half-Life 2

VR-spillet er så godt som ferdig, og Valve forventer ingen utsettelser.

Valve

Flere medlemmer av utviklerteamet bak Half-Life: Alyx holdt onsdag en åpen spørrerunde på Reddit om det kommende VR-spillet. Ikke overraskende var gjengen lite villig til å røpe detaljer om spillets historie, men vi fikk likevel noe nyttig informasjon her og der.

Half-Life: Alyx.
Valve

Blant annet ble det bekreftet at Half-Life: Alyx er på størrelse med Half-Life 2, både med tanke på totalt innhold og hvor lang tid det tar å komme seg gjennom historien. Med andre ord kan man forvente rundt 10-15 timer, avhengig av hvor rask du er.

Videre forklarte teamet at samtlige våpen i Half-Life: Alyx er designet for å holde med én hånd. Dette lar spillere ha en fri hånd til enhver tid, som blir nødvendig for hyppig bruk av tyngdekraftshansker, bevegelse, bruk av lommelykt og så videre.

For den som vil kan man riktignok holde i våpenet med begge hender, for litt stødigere håndtering. Det blir også mulig å spille venstrehendt, man kan sitte mens man spiller og Valve jobber også med å gjøre spillet mer tilgjengelig for absolutt alle.

Når det er sagt er Half-Life: Alyx så godt som ferdig, forteller utvikleren. Det eneste som gjenstår er noen justeringer til den siste scenen i spillet samt litt finpuss her og der, og teamet er derfor sikre på å unngå utsettelser.

Half-Life: Alyx skal lanseres i mars 2020, og blir da å finne på Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift og Windows Mixed Reality.

Les også: Akkurat nå kan du spille hele Half-Life-serien gratis »

Siste fra forsiden