Black Mesa

Nyversjonen av Half-Life er endelig klar for lansering

Black Mesa har tatt 16 år å utvikle.

Black Mesa er navnet på en nyoppusset versjon av Valves klassiker Half-Life, og har vært under utvikling i lang tid av en gruppe tredjepartsutviklere. Nå har teamet endelig kunngjort at spillet er klart for markedsslipp.

Steam opplyses det at Black Mesa 1.0 skal lanseres på Steam-plattformen torsdag 5. mars, og dermed er det altså rett rundt hjørnet.

Black Mesa har riktignok vært tilgjengelig for spilling en stund. Det ble først lagt ut i Early Access allerede i 2015, og en åpen betaversjon kom på tampen av fjoråret. Den kommende 1.0-versjonen er imidlertid den beste hittil, ifølge utviklerne.

Crowbar Collective

Startet i 2004

– Gjennom hell, hardt arbeid og kanskje litt ignoranse har vi aldri skydd unna målet om å bli ferdige med dette spillet. Vi er stolte over hva vi har bygget. Vi tror denne 1.0-utgaven er den beste, mest polerte og mest morsomme versjonen av spillet hittil, skriver en representant for utviklerne som har jobbet med spillet i 14 år.

Det innrømmes imidlertid at Black Mesa ikke vil være et perfekt spill, men teamet opplyser at de vil fortsette å støtte spillet etter 1.0-lanseringen med fikser og oppdateringer.

Arbeidet med Black Mesa startet først i 2004 som et fanprosjekt, og ble først sluppet som en gratis mod i 2012 før utviklerne fikk tillatelse av Valve til en kommersiell lansering.

Spillet er laget med Half-Life 2-motoren Source og var et forsøk på å bøte på Valves egen nyversjon Half-Life: Source – som fikk lunken mottakelse og som ikke utnyttet Source-motoren fullt ut.

Snart kan du innta Half-Life-verdenen i VR: Half-Life: Alyx-datoen er satt »

Siste fra forsiden