Half-Life: Ravenholm

Slik skulle Dishonored-skaperens Half-Life-spill bli

Arkane viser frem flere av sine kansellerte prosjekter i ny dokumentar.

Fem år før Arkane Studios fikk sitt store gjennombrudd med Dishonored i 2012, sto utvikleren midt oppi et eget Half-Life-prosjekt. Spillet – som gikk under navnet Ravenholm – måtte til slutt skrinlegges, men nå vet vi litt mer om hva det var Arkane holdt på med.

Ved siden av monsterslakting inneholdt Ravenholm en rekke gåter for spillere å løse.
Noclip/Arkane Studios

Den nyeste dokumentarfilmen fra Noclip byr på flere minutter fra det kansellerte prosjektet. Som Arkane forklarer skulle man tre inn i rollen som Lieutenant Shephard fra Half-Life: Opposing Force, og jobbe sammen med den mystiske Father Gregory for å befri bydelen Ravenholm.

Som du kan se fra 33 minutter ut i videoen øverst i artikkelen, hadde spillet et klart Half-Life 2-preg over seg. Arkane la selvfølgelig også inn egne elementer, som et slags løvblåservåpen og en diger spikerpistol man kunne bruke til å opprette strømkretser for ulike formål.

Mens Ravenholm tidligere har blitt omtalt som en Half-Life 2-episode, var spillet ment som et frittstående sidesprang – i hvert fall i Arkanes øyne. Som utvikleren forklarer kan det hende at Valve hadde andre tanker, men akkurat hva som var planen fikk ingen vite ettersom Valve slang kroken på døra i 2007.

Historien om The Crossing

Ellers i dokumentaren avslører Arkane mer om The Crossing, et annet spill som måtte gi tapt før lansering. Det mystiske prosjektet forsvant i 2009, ikke lenge etter at samarbeidet med spillets utgiver gikk i oppløsning.

The Crossing fikk aldri se dagens lys.
Arkane Studios

Av det lille vi har hørt tidligere var The Crossing et skytespill satt til to varianter av Paris. Den ene var det vanlige Paris med mer realistisk spilling, mens den andre verdenen, styrt av tempelridderne, åpnet for bruk av spesielle evner.

En av spillets mer interessante konsepter var kombinasjonen av enspiller- og flerspillerelementer. På bestemte punkter i spillet kunne verdenen din invaderes av andre spillere, som tok over for vanlige datastyrte fiender. Systemet – som senere har blitt brukt i for eksempel Dark Souls – skulle by på større utfordring og mer moro for spillere.

Hopp til 14:25 i dokumentaren for å se hvordan The Crossing kunne ha blitt. Videre kan du høre Arkane snakke om sin tid som medutvikler på Steven Spielbergs ambisiøse førstepersonseventyr LMNO.

Nå jobber Arkane med sitt neste spill.
Deathloop ser ut til å bli en slags actionfylt Groundhog Day-greie »

Siste fra forsiden