Half-Life: Alyx

Valve lager endelig nytt Half-Life-spill – i virtuell virkelighet

Half-Life: Alyx.

Konseptkunst fra Half-Life 2.
Valve

Natt til tirsdag bekreftet Valve at et helt nytt Half-Life-spill er på vei, som utvikles for virtuell virkelighet. Half-Life: Alyx heter spillet, men detaljene er foreløpig vage.

I en Twitter-melding forteller Valve at Half-Life: Alyx skal stå som utviklerens «flagship»-spill for Valve Index – altså at det blir det største og viktigste spillet for selskapets VR-satsing.

Videre får vi vite at en mer detaljert avduking av spillet kommer på torsdag kveld, klokken 19:00 norsk tid.

Rykter om lansering i mars

Uten noen konkrete detaljer er det vanskelig å si hva vi kan forvente av Half-Life: Alyx. Gitt seriens historie er det imidlertid naturlig å tro at det blir mer utforsking av Half-Lifes mystiske univers, såvel som noe skyting og diverse ekle monstre.

Alyx Vance (til høyre) spilte en sentral rolle i Half-Life 2 og de påfølgende episodespillene.
Valve

Spillets tittel hinter også om at Alyx Vance – Gordon Freemans trofaste medhjelper fra Half-Life 2 – blir en viktig del av opplevelsen. Kanskje skal man spille som nettopp henne.

Tilsynelatende skal vi få svar på de fleste spørsmålene førstkommende torsdag, forhåpentlig inkludert detaljer om plattform og dato for spillet. Et lekket manuskript fra årets Game Awards-utdeling (via Eurogamer) antyder at lanseringen kan komme allerede i mars 2020, men dette er foreløpig kun rykter.

Les også: Valve ser ut til å jobbe med en egen spillstrømmetjeneste »

Siste fra forsiden