Spillstrømming

Valve ser ut til å jobbe med en egen spillstrømmetjeneste

Google Stadia-konkurrent kan være på vei.

Illustrasjonsbilde.
Google

Strømmetjenester for spill ser ut til å være en gryende trend på spillfronten, og nå kan det se ut til at selveste selskapet bak Steam-plattformen også skal kaste seg ut i dansen. Det melder blant andre Digital Trends.

Opplysningene dukket opp via et beskjedent, men potensielt avslørende teknisk spor gravd frem og delt av Steam Database på Twitter.

Steam Database, som beskjeftiger seg med å spore endringer hos Steam, snappet opp kode på Valves egen partner-nettside som inneholder ordene «Steam Cloud Gaming».

Stadia-konkurrent?

Siden dette er alt vi har å gå på foreløpig kan vi bare spekulere i akkurat hva Valve eventuelt har i ermet. Steam Database spør seg selv imidlertid om dette kan være det første tegnet på en Google Stadia-konkurrent.

En egen strømmetjeneste fremstår på ingen måte som utenkelig med tanke på posisjonen som Valve allerede har med sin store distribusjonsplattform for spill. Valve tilbyr allerede spillstrømming i form av Steam Link, men denne tjenesten fungerer ved å strømme spill fra PC-en din.

Om Valve kaster seg inn i dette markedet blir selskapet altså ikke først ute. I tillegg til Google Stadia, som for øvrig lanseres senere denne måneden, har også Microsoft inntatt arenaen med sin Project xCloud-tjeneste – som vi måtte si oss imponerte over da vi testet den.

Les også: Her er alle spillene som kommer til Google Stadia »

Siste fra forsiden