Google Stadia - kontroller Bluetooth

Nå kan du bruke Stadia-kontrolleren din på andre plattformer

Bluetooth-tilkobling kommer riktignok med noen begrensninger.

Google

Google Stadia takker for seg i dag, 18. januar. Tjenestens siste krampetrekk er en oppdatering som lar deg koble Stadia-kontrolleren til andre plattformer, inkludert PC og telefoner.

Oppdateringen ble offisielt lansert tirsdag, og kommer med flere advarsler og begrensninger. Først og fremst skriver Google at endringen til Bluetooth er permanent. Du kan med andre ord ikke gå tilbake til å bruke kontrolleren via Wi-Fi hvis du velger å oppdatere.

Videre vil oppdateringen kun være tilgjengelig frem til 31. desember. Deretter forsvinner nedlastingen, og du mister muligheten til å bytte til Bluetooth-modus.

Stadia-kontrolleren er bekreftet å virke med Windows 10 og 11, samt Steam. Den kan også brukes på MacOS 13, ChromeOS og Android. Google melder at den også kanskje kan virke på andre plattformer, men dette har ikke blitt testet skikkelig.

Kontrolleren kan også plugges inn med en USB-C-kabel slik at du kan spille hvis for eksempel PC-en din ikke har en Bluetooth-mottaker. Du finner instrukser for hvordan du bytter fra Wi-Fi til Bluetooth-modus på Googles nettsider.

Nedleggelsen av Stadia ble kunngjort i september i fjor. Google mente da at plattformen fortsatt var solid, men innrømmet at den ikke hadde slått an hos spillere like mye som selskapet forventet.

LES OGSÅ: Xbox Series X/S vil snart bruke mindre strøm »

Siste fra forsiden